Mainos

Kiina tyrmäsi USA:n puheet laiskuudesta Pohjois-Korean painostamisessa

Kiinan mukaan Yhdysvaltain tiukentuneessa asenteessa Pohjois-Koreaan ei ole mitään uutta. Samalla Kiina kiistää Yhdysvaltain syytökset siitä, ettei se olisi painostanut Pohjois-Koreaa riittävästi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump syytti eilen Kiinaa Twitterissä passiivisuudesta ja parhaillaan Kiinassa olevan Yhdysvaltain ulkoministerin Rex Tillersonin odotetaan vaativan Kiinalta tiukempia toimia.

Xinhuan mukaan Yhdysvallat kokeili tinkimätöntä asennetta Pohjois-Koreaa vastaan jo vuosia sitten, mutta ei onnistunut siinä.

– Positiiviset tulokset vaativat ponnisteluja ja hyvää tahtoa kummaltakin osapuolelta. Kiina ei ole koskaan tinkinyt omista toimistaan. Kaikki riippuu nyt Yhdysvalloista, kirjoitti valtiollinen Xinhua-uutistoimisto.

Pohjois-Korean toistuvat ohjuskokeet ovat olleet omiaan lisäämään levottomuutta maan toimista.

1:27

Eilen Etelä-Koreassa vieraillut Tillerson sanoi, että Yhdysvaltojen strateginen kärsivällisyys Pohjois-Korean suhteen on lopussa. Hänen mukaansa Yhdysvallat etsii nyt mahdollisuuksia puuttua Pohjois-Korean tilanteeseen.

– Me tarkastelemme uusia keinoja diplomatian, turvallisuuden ja talouden osalta. Kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä, Tillerson sanoi.

Ministerin mukaan sotilaallinen puuttuminen on yksi pöydällä olevista vaihtoehdoista. Erityisesti silloin, jos Yhdysvallat katsoo, että Pohjois-Korean aseohjelma nostaa uhan niin korkealle, että on toimittava.

Tänään Tillerson tapaa muun muassa Kiinan ulkoministerin Wang Yin. Tapaamisen on määrä alkaa puoli yhdeksältä aamulla Suomen aikaa.

Tillerson saattaa tavata vierailunsa aikana myös Kiinan presidentin Xi Jinpingin. Tapaamista on suunniteltu huomiselle, mutta sen toteutuminen ei ole vielä varmaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.