Mainos

Yhdysvaltain ulkoministeriö: Pohjois-Korea ei valmis neuvotteluihin

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Pohjois-Korea ei ole antanut merkkejä siitä, että se olisi valmis maan ydin- ja ohjusohjelmaa koskeviin neuvotteluihin.

Asiasta muun muassa kertovan CBS Newsin mukaan Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert sanoo, etteivät Pohjois-Korean viranomaiset ole osoittaneet kiinnostusta tai valmiutta keskusteluihin.

Eilen ulkoministeri Rex Tillerson kertoi, että Yhdysvallat pyrkii keskusteluyhteyteen Pohjois-Korean kanssa, jotta maa saataisiin luopumaan ydinaseistaan. Yhdysvalloilla ja Pohjois-Korealla ei ole diplomaattisuhteita, mutta Tillersonin mukaan mailla on muita kanavia keskustelujen käymiseksi. CBS Newsin mukaan myös maan ulkoministeriö on vahvistanut keskustelukanavien olemassaolon.

– Me voimme puhua heidän kanssaan ja me myös puhumme heidän kanssaan, Tillerson sanoi eilen toimittajille Pekingissä, jossa hän tapasi Kiinan presidentin Xi Jinpingin ja maan ulkopoliittista johtoa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ovat viime viikkoina käyneet rajua sanasotaa. Tillerson on kannattanut rauhanomaista linjaa – esimerkiksi pakotteita ja yhteistyötä Kiinan kanssa – Pohjois-Korean tilanteen ratkaisemiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.