Mainos

Kiina kehottaa Pohjois-Koreaa toimimaan järkevästi

Kiina kehottaa Pohjois-Koreaa toimimaan järkevästi.

Kiinan ulkoministeri Wang Yi keskusteli tänään Pohjois-Korean ulkoministerin Ri Hong-yon kanssa pakotteista, jotka YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi eilen Pohjois-Koreaa vastaan.

Wangin mukaan pakotteet auttavat Pohjois-Koreaa tekemään oikean ja järkevän päätöksen. Pakotteiden tarkoitus on painostaa Pohjois-Koreaa luopumaan ydin- ja ohjuskokeistaan.

Wang painotti silti, että vain neuvottelut ovat oikea tapa päästä asiassa ratkaisuun. Hän toivoi, että Kiinan johtamia neuvotteluja Yhdysvaltojen, Japanin, Venäjän ja Koreoiden kesken voitaisiin jatkaa.

Maiden edustajat ovat saapuneet Filippiinien pääkaupunkiin Manilaan Asean-yhteistyöjärjestön turvallisuusfoorumiin. Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson ei aio järjestää keskustelua Pohjois-Korean Rin kanssa, mutta saattaa silti tavata tämän.

Trump kiitteli Kiinaa ja Venäjää

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kiittelee Kiinaa ja Venäjää tuesta Pohjois-Korean vastaisille pakotteille. Valkoisen talon lausunnon mukaan Trump arvostaa Kiinan ja Venäjän puoltavia ääniä.

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi eilisessä äänestyksessään kiristykset Pohjois-Korean pakotteisiin yksimielisesti. Päätöslauselma oli Yhdysvaltojen luonnostelema, ja pakotteiden arvioidaan leikkaavan Pohjois-Korean vientituloja noin miljardilla dollarilla.

– Nämä pakotteet todella satuttavat ja antavat Pohjois-Korean johdolle makua siitä köyhyydestä, jolla he ovat päättäneet rasittaa Pohjois-Korean kansaa, sanoi Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley. Se, mitä seuraavaksi tapahtuu, riippuu Haleyn mukaan Pohjois-Koreasta.

Venäjän YK-lähettiläs Vasili Nebenzja sanoi, etteivät pakotteet voi olla tavoite itsessään vaan keino saada Pohjois-Korea osallistumaan neuvotteluihin.

Kyseessä on jo seitsemäs YK:n pakotepaketti Pohjois-Koreaa vastaan sitten vuoden 2006. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.