Kiina julkisti uudet peliohjeistukset – pelaaminen kielletty alaikäisiltä iltakymmenen jälkeen

0:50
Kiina päätti rajoittaa alaikäisten pelaamista.

Kiinassa tiistaina julkaistuissa uusissa ohjeistuksissa rajoitetaan alaikäisten peliaikaa sekä summaa, jonka he saavat kuukausittain lisätä pelitililleen. Aiheesta uutisoi muun muassa CNN. Firmojen pitää jatkossa myös varmistaa pelaajan henkilöllisyys. 

Kiina kieltää alaikäisiä pelaamasta nettipelejä öisin. Tiistaina julkistetut ohjeistukset rajoittavat myös päivittäistä peliaikaa. 

Hallituksen tiedottaja kertoi paikalliselle Xinhua-medialle, että toimenpiteiden taustalla on huoli siitä, että yhä useammalla alaikäisellä on tietokonepeliriippuvuus.

Rajoituksia peliaikaan ja rahan käyttöön

Uusien sääntöjen mukaan alle 18-vuotiaat lapset eivät saa pelata tietokoneella iltakymmenen ja aamukahdeksan välisenä aikana. Arkisin saa pelata korkeintaan puolitoista tuntia päivässä. Viikonloppuisin ja yleisinä juhlapäivinä saa pelata kolme tuntia.

Rajoituksia annettiin myös sen suhteen, kuinka paljon lapset saavat käyttää rahaa nettipelaamiseen. 8–16-vuotiaat saavat lisätä pelitileilleen korkeintaan 200 juania eli noin 26 euroa kuukaudessa. 16–18-vuotiailla maksimisumma on 400 juania eli noin 52 euroa kuukaudessa.

Pelaajan henkilöllisyys pitää varmistaa

Uusissa ohjeistuksissa edellytetään myös oikealla nimellä rekisteröitymistä nettipelipalveluihin. Näin halutaan varmistaa, että pelifirmat tarkistavat pelaajan tiedot kansallisesta tietokannasta, jotta lapset eivät pystyisi käyttämään vanhempiensa tietoa tehdäkseen pelitilin.

Jos yritys ei suostu menettelyyn, sen lisenssit kumotaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja