Pelikoneiden sulkeutuminen koronan vuoksi oli monelle ongelmapelaajalle helpotus – "Ensimmäistä kertaa vuosiin kaupassakäynti on heille turvallista ja rahaa jää myös ruokaan”

Peliautomaatit avautuvat taas – kärjistyvätkö peliongelmat? 6:11
Videolla Silvennoinen kertoo, miten valtavien velkojen kanssa rahapeliongelmaiset painivat, miten velat syntyvät ja miten pitkäksi aikaa ne jäävät varjostamaan rahapeliongelmansa selättäneenkin ihmisen elämää.

Pelikoneiden sulkeutuminen koronavirustilanteen vuoksi helpotti niitä ongelmaisesti pelaavien arkea, kertoo yksikön päällikkö Inka Silvennoinen rahapeliongelmista kärsiviä auttavasta Peluuri-palvelusta.

Palvelu sai paljon yhteydenottoja ensimmäisinä päivinä pelikoneiden sulkeutumisen jälkeen.

– Oli hyvin selkeästi näkyivssä hyvin iso huojennus ja helpotus. Monet kertoivat jopa, että ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kaupassakäynti on heille turvallista, eli että heidän ei tarvitse pelätä sortuvansa sinne automaatille, Silvennoinen kuvailee.

Samalla monella ihmisellä jäi kerrankin rahaa ruokaostoksia varten.

Rahapelaaminen siirtynyt verkkoon

Varmaa tietoa muutoksen vaikutuksista ei ole, mutta ainakaan toistaiseksi rahapeliautomaatteja pelanneet eivät ole siirtyneet massoittain verkkorahapelien asiakkaiksi.

Pidemmällä aikajänteellä yhä useampi Peluuriin yhteyttä ottanut pelaa kivijalassa sijaitsevan peliautomaatin sijaan netissä. Netissä tapahtuva rahapelaaminen onkin ohittanut rahapeliautomaatit suurimpana peliongelmien aiheuttajana. Usein ne, kenellä on ongelmia pelaamisen suhteen, pelaavat useampaa kuin yhtä pelityyppiä.

Jatkossa pelikoneet avautuvat vasta puoliltapäivin

Veikkaus avaa pelipaikkansa kesäkuun lopulla ja hajasijoitetut rahapeliautomaatit avataan heinäkuun puolivälissä. Samalla hajasijoitettujen peliautomaattien määrä vähenee ja ne avautuvat jatkossa vasta kello 11.

Silvennoinen kiittelee uudistusta, jonka hän kuvailee mahdollistavan peliongelmista kärsiville turvallisen kaupassakäynnin ainakin aamupäivän ajaksi.

Jenna jäi koukkuun rahapeleihin 9-vuotiaana – erikoistutkija kertoo nuorten keskuudessa leviävästä huolestuttavasta ilmiöstä 12:06
Jenna koukuttui rahapeleihin jo alle 10-vuotiaana.

Lue myös:

    Uusimmat