Kierrätä jouluvalot oikein – tänne rikkinäiset valosarjat kuuluvat

Hajosiko vanha jouluvalosarja? Tiedätkö, miten rikkinäiset jouluvalot hävitetään?

Led-valoilla toimivat jouluvalosarjat ovat vallanneet kauppojen hyllyt, mutta monen kodista löytyy edelleen myös perinteisiä hehkulampuilla toimivia jouluvaloja. Riippuuko jouluvalojen hävitystapa siitä, millaiset lamput jouluvaloissa on?

– Kaikki jouluvalot kuuluvat SER-keräyspisteisiin, kertoo viestintäpäällikkö Suvi Salmela Motivasta.

SER tulee sanoista sähkö- ja elektroniikkalaiteromu. Sähkö- ja elektroniikkalaitteiksi luetaan kaikki laitteet, jotka tarvitsevat toimiakseen sähkövirtaa, akkua, paristoa tai aurinkoenergiaa. Myös kaikki lamput lukuun ottamatta hehku- ja halogeenilamppuja luetaan sähkö- ja elektroniikkalaitteiksi.

– Jouluvalojen tapauksessa kyse ei ole yksittäisistä lampuista vaan pikemminkin valaisimesta. Valaisimet sisältävät elektroniikkaa, joka saadaan SER-keräyksellä talteen.

Käytöstä poistettuja sähkö- ja elektroniikkalaitteita otetaan vastaan maksutta SER-keräyspisteissä, joita on yli 400. Voit tarkistaa lähimmän SER-kierrätyspisteen osoitteen kierrätys.info-sivustolta.

1.5.2013 alkaen myös huomattava osa kaupoista on alkanut vastaanottaa sähkö- ja elektroniikkalaiteromua. Pien-SER, data-SER ja lamppu-SER kerätään kaupoissa erillisiin keräysastioihin.

Lue myös:

    Uusimmat