Kieltenopiskelua ilman aiempia taitoja? Näin pääset alkuun

Kielten opiskelusta apua muistille 24:52

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut kieltenopettaja ja kouluttaja Tiina Blom-Kröger neuvoi kieltenopiskelun aloittamisesta kiinnostuneita.

Kieltenopiskelu on yhä suositumpi harrastus etenkin eläkepäiviään viettävillä, mutta kuinka uuden kielen opettelussa pääsee alkuun?

– Ensimmäiseksi täytyy lähteä etsimään jonkun opiston ohjelma, ja etsiä sieltä sitten ihan alkeiskurssi, jos haluaa täysin uuden kielen opiskella. On se sitten englanti tai espanja, niin alkeiskurssi ykkösestä liikkeelle, joka lähtee aivan nolla liikkeelle, kertoi Tiina Blom-Kröger lähetyksessä.

Mutta entä jos omista kouluajoista on vierähtänyt jo tovi tai kielioppiasiat eivät muuten vain ole hallussa? Tarvitseeko asioita opetella ensin omin päin?

– Ei tarvitse tietää, siellä opetetaan se, mitä tarvitsee, Blom-Kröger sanoo.

Erityisesti aikuisopiskelijoiden keskuudessa keskitytäänkin kielioppia enemmän kielen puhumiseen ja kuuntelemiseen, jolloin kommunikointi esimerkiksi ulkomaanmatkalla on helpompaa.

Kielikursseilla ei myöskään opetella vain esimerkistä katsomalla vaan oppimiskokemuksia ja onnistumisen elämyksiä haetaan itse tekemällä.

– Aikuinenhan ei opi niin, että joku kertoo sinulle, että miten tämä juttu on. Vaan hänen täytyy itse miettiä ja oivaltaa.

Mitkä kielet ovat suosituimpia senioriopiskelijoiden keskuudessa? Kuinka opittua kieltä voi pitää yllä esimerkiksi kotioloissa? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat