Mainos

Kielihistorian elävöittäjä Kaisa Häkkiselle tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto

Professori Kaisa Häkkinen on saanut tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinnon merkittävästä ja ahkerasta panoksestaan kielihistorian elävöittäjänä.

Häkkinen on suomen kielen ja sen sukukielten tutkija, erikoisalanaan kielihistoria.

Ansioitunut sanaston tutkija on laatinut suurelle yleisölle tarkoitetun suomen kielen etymologisen sanakirjan. Siitä on helppo tarkistaa, millaisia polkuja tämän päivän sanasto on kulkenut. Häkkinen on niin ikään pitänyt lukuisia yleisöluentoja sekä vuosikymmenet sananselityspalstaa Tiede-lehdessä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi keskiviikkona myös seitsemän valtionpalkintoa esimerkillisestä tiedonjulkistamisesta. Tunnustuksen sai muiden muassa ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm innokkaasta ravitsemustiedon levittämisestä.

Ilmastonmuutoksesta kertovasta teoksesta palkittiin vierailijaprofessori Hanna Nikkanen sekä hänen ohjaamansa 21 journalistiikan opiskelijan ryhmä Tampereen yliopistosta. He kirjoittivat kirjan nimeltä Hyvän sään aikana. Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) luovutti palkinnot Säätytalolla Helsingissä.

– Kun maailma on täynnä informaatiota ja joukossa on myös epäasiallisia vaikutusyrityksiä ja suoranaisia valeviestejä, tutkitun tiedon merkitys korostuu, ministeri sanoi.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja