Suomen Kuvalehden journalismipalkinnot jaettu

Journalismin uudistajan palkinnon sai Ari Virtanen, Kanavan tietokirjapalkinto Sonja Saarikoskelle.

Suomen Kuvalehden tämän vuoden journalistipalkinto on myönnetty Iltalehden pääkirjoitustoimittaja Kreeta Karvalalle. Palkintoperusteissa häntä kiitetään lukijoiden ymmärrystä lisänneestä kommentoinnista, analysoinnista ja uutisoinnista.

Suomen turvallisuusympäristö, kansalaismielipide ja poliittiset päätökset muuttuivat nopeasti, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Tämä on vaatinut journalisteilta paljon hyviä kysymyksiä, perehtymistä, olennaisen esiinnostoa ja tietoon perustuvaa analysointia ja kommentointia. 

Raati halusi palkita journalistin, joka on tehnyt tämän asiantuntevasti, suoralla ja ymmärrettävällä kielellä ja lukijoita arvostaen.

Journalismin uudistajan palkinnon sai puolestaan Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Ari Virtanen urheilujournalismin uudistamisesta ja näkökulmien laajentamisesta.

Raati toteaa, että Virtanen on osallistunut menestyksen suomalaiselle jalkapallolle tuomaan nosteeseen hyvällä raportoinnilla, arvioinnilla ja kommentoinnilla. Samalla hän on käsitellyt lajin yhteiskunnallisesti merkittäviä ja ristiriitoja ja kritiikkiä herättäneitä ilmiöitä, kuten tasa-arvoa.

Monipuolinen kuva naisvangeista

Kanava-palkinnon vuoden 2023 parhaasta kotimaisesta yhteiskunnan, politiikan, historian, kulttuurin tai talouden alan tietokirjasta sai toimittaja Sonja Saarikoski teoksestaan nimeltä Naisvangit: rikollisuuden kehä maailman onnellisimmassa maassa. 

Kanava-palkinnon voittaja valottaa raadin mukaan teoksessaan suomalaista sosiaali- ja kriminaalipolitiikkaa monipuolisesti: sekä yksittäisten ihmisten elämäntarinoiden että päättäjien virallisten dokumenttien kautta.

Saarikoski työskentelee verkkomedia Long Playssa ja opettaa journalistista kirjoittamista Helsingin yliopistossa.

Suomen Kuvalehden journalistipalkinto ja Kanava-palkinto ovat kumpikin arvoltaan 10 000 euroa, journalismin uudistajan tunnustus 5 000 euroa.

 

Lue myös:

    Uusimmat