Mainos

Kieli haltuun leikin avulla – Vuoden kotoutumisteko-palkinto Suomen oppimiselle

Helsingin kaupungin rahoittama ja leikkipuistoissa tai perhetalossa toimiva Kotoklubi Kaneli on saanut ensimmäistä kertaa jaettavan Suomen pakolaisavun kotoutumisteko-palkinnon.

Kotoklubi Kaneli järjestää Helsingin seudulla yhteisiä tilaisuuksia suomenkielisille ja ruotsinkielisille perheille.

– Isot ja pienet pääsevät opettelemaan suomen kielen puhumista leikkipuistossa leikin ja laulun avulla, kertoi Helsingin kaupungin positiivisen diskriminaation sosiaaliohjaaja Anna-Leena Soininen aamun Huomenta Suomessa.

Soinisen mukaan tapahtumiin voivat osallistua sekä lapset että heidän vanhempansa, mikä on Soinisen mielestä myös suotavaa.

– Tämä mahdollistaa kotona olevien vanhempien suomen kielen oppimisen. On havaittu, että jos olet kotona lapsen kanssa, jäät helposti ulkopuolelle kielen oppimisessa.

Suomen pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtisen mukaan kieli on yksi merkittävistä tekijöistä kotoutumisen onnistumisessa.

– Kaikkein tärkeintä on, että ihminen saa aidosti olla osa yhteiskuntaa. Tärkeitä asioita ovat esimerkiksi kieli ja työ.

Lehtisen mukaan Kotoklubi Kanelin kaltainen työ on kotoutumisen kannalta tärkeää, koska toiminta tapahtuu siellä missä ihmiset ovat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja