Kiekkoillan sää: Poudassa hallille, sateessa ulos

Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen aloitusviikonloppuna sataa ja paistaa. Suomen ensimmäiseen peliin mennään perjantai-iltana Helsingissä poutaisessa säässä ja kymmenessä lämpöasteessa. Mahdollista voittoa joudutaan juhlimaan sateessa.

Suomi kohtaa Valko-Venäjän kello 20.15 alkaen.

– Sadealue saapuu illan aikana lounaasta. Helsingissä sade alkaa Suomen pelin loppumetreillä iltakymmenen aikaan, toteaa MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Yön aikana vettä tulee maan etelä- ja länsiosassa. Keski-Suomessa voi sataa räntää ja lunta. Sadealue jatkaa matkaa pohjoiseen ja lauantaina sataa pääasiassa vettä maan keskiosassa ja Etelä-Lapissa.

Maan etelä- ja lounaisosassa sää selkenee nopeasti ja lauantaina etelässä on lämpöä 10-15 astetta. Pohjois-Lappiin sateet yltävät lauantai-illan ja yön kuluessa. Samalla aivan pohjoisen sateet muuttuvat lumeksi.

Sunnuntaina maan etelä- ja keskiosissa on pääasiassa poutaa. Suomen ja Slovakian peli alkaa pyhänä kello 16.15 Helsingissä.

– Helsingin kaakkoispuolella on liikkeellä sateita sunnuntaina iltapäivällä, joten sateen mahdollisuus on olemassa. Lämpöä on reilut kymmenen astetta, toteaa Liisa Rintaniemi.

Katso Helsingin seudun sääennuste jääkiekon MM-kisojen avajaisviikonlopuksi.

Lue myös:

    Uusimmat