Mainos

Lumikero: Jo muuttui ääni ruotsalaisten MM-kellossa

Vielä eilen Ruotsin media keskittyi ihmettelemään MM-kisojen lippujen hinnoittelua ja kehnoa menekkiä Globenin kiekkoareenalla.

Kiekkokuumeesta ei näkynyt jälkeäkään, ja Globenin tienoilla liikuskeli harvakseltaan vain toimittajia, kioskejaan avaavia kauppiaita, tv-yhtiöiden teknistä henkilöstöä ja eksyneen oloisia kisaturisteja.

Ruotsin urheilutoimittajat yhtyivät valituskuoroon. Hintoja pidettiin "kohtuuttomina" ja "eriskummallisina". Talouslehti Dagens Industrin mukaan "ennen kisoja vallitsee matalapaine" ja vielä eilen vasta puolet Norjaa vastaan pelattavan Ruotsin avausottelun pääsylipuista on myyty. Svenska Dagbladetin mukaan on olemassa "suuri yleisöfiaskon vaara".

Halvimmat liput alkuerän otteluihin maksavat Tukholmassa 15 euroa, kalleimmat 40 euroa. Ainoa poikkeus ovat isäntämaa Ruotsin ottelut, joihin pääsee edullisimmillaan 40 eurolla, kun taas parhaista paikoista joutuu pulittamaan 155 euroa.

Kaikki odottavat: Finaali Suomea vastaan

Tänään perjantaina alkoi olla jo toinen ääni kellossa. Kaikki päälehdet hehkuttavat Ruotsin joukkuetta, jonka avauskokoonpanossa ei ole koskaan ollut näin monta NHL-ammattilaista (peräti 14 miestä).

Aftonbladetin suosittu, kiistelty ja sanavalmis urheilukolumnisti Lasse Anrell alentui vielä muistelemaan viimevuotisia kisoja Slovakian Bratislavassa, jossa "Ruotsin jääkiekkoon lyötiin muuminpeikon kokoinen fiaskon leima". Anrellin mukaan finaali Suomea vastaan on kuitenkin unohdettu.

– Nyt on kultakuumeen, uusien starojen ja revanssin hetki, Anrell hehkuttaa.

Jääkiekko on jalkapallon ohella Ruotsin suosituin urheilulaji, ja täälläkin aamutelevision uutiskatsauksissa jaksetaan väsymiseen asti kertoa omien kiekkoammattilaisten suorituksista NHL-tantereilla.

Nyt ruotsalaistähtiä voi ihailla Globenissa, ja tuoreen tiedon mukaan lipunmyynti on parin viime päivän aikana kovasti piristynyt. Kisaorganisaatio vahvistaa lopulliset yleisömäärät vasta otteluiden jälkeen, eikä Ruotsin kisojen pääsihteeri Lars G Karsson halunnut tänään aamupäivällä paljastaa puhelimessa MTV3:lle, mikä on tämänhetkinen tilanne.

– Olisihan se mukavaa, jos Ruotsin aloitusottelu olisi loppuunmyyty, Karsson sanoo.

Tämän päivän tunnelmien perusteella länsinaapurissa pidetään suorastaan mahdottomana, että Ruotsin joukkue ei matkaisi välieriin ja loppuotteluun Helsinkiin.

Unelmavastustaja olisi ruotsalaisten mielestä Suomi, jonka järjestämä viimevuotinen nöyryytys finaalissa ei helpolla unohdu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.