Mainos

Poliisi: Varo varkaita MM-kisojen tungoksessa

Tänään alkavat jääkiekon MM-kisat työllistävät myös poliisia. Helsingin poliisista kerrotaan, että poliisien määrää on lisätty jonkin verran tulevien viikkojen ajaksi.

Ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista kertoo, että esimerkiksi jo tänä iltana poliiseja liikkuu kaupungilla normaalia perjantai-iltaa enemmän.

– Jatkossa poliiseja lisätään tarpeen mukaan niihin paikkoihin, joissa ihmisiä liikkuu. Pelien aikana heitä on kisapaikoilla, mutta pelien jälkeen ihmisethän siirtyvät muualle keskustaan. Ei tyhjällä hallilla niin paljon tapahdu, Kujala sanoo.

Jos Suomella alkaa mennä lujaa - joko kaukalossa tai kaduilla - poliisissa tilanne mietitään uudelleen.

– Jokainen ottelupäivä on suunniteltu tarkkaan. Tilannetta korjataan, jos tarvetta ilmenee.

"Pääosin iloista väkeä"

Pelit pelataan Hartwall-areenalla, joka on poliisin mukaan järjestäjän vastuulla. Siellä järjestyksenvalvojat seuraavat tilannetta. Poliisi tukee heitä tarvittaessa.

Poliisin mukaan kiekkopelit ovat yleensä rauhallisia tilaisuuksia. Isoista fanikulkueista ei poliisilla ole vielä tietoa.

– Kiekkoväki kun on iloista ja hyvin käyttäytyvää väkeä noin pääosin. En halua vertailla esimerkiksi jalkapallofaneihin, mutta toteanpa vain, että jääkiekkopuolella on harvemmin laajoja ongelmia ollut, Kujala sanoo.

Hän muistuttaa kiekkofaneja ja turisteja siitä, että kesän kynnyksellä ja isojen tapahtumien yhteydessä taskuvarkaat voivat iskeä.

– Ilman muuta tämä täytyy ottaa huomioon kisapaikkojen läheisyydessä, jossa tungosta on. Poliisi huomioi tämän ja toki kisaturistinkin kannattaa tämä ottaa huomioon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.