Tänään se alkaa! Kisajärjestäjä kertoo viime hetken tunnelmista MM-jäällä

Tänään alkavien jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Mika Sulin saapui aamulla Huomenta Suomen haastateltavaksi Helsingin Hartwall Areenalle.

Vielä myöhään eilen jäällä pelattiin viimeinen harjoitusottelu ja kerrattiin avajaispäivän kuvioita. Tänään luvassa on varsinaisten ottelujen lisäksi muun muassa Mikki Kuntun suunnittelema valoshow luistelijoineen sekä avauspuheenvuoro tasavallan presidentiltä Sauli Niinistöltä.

- Kävimme läpi, mitä kaikki yksityiskohtia pitää muistaa. Tässä on valtava määrä kaikkia liikkuvia osia ja yksityiskohtia. Pyrimme varmistamaan, että kaikki tietävät, missä mennään.

Sulin pitää tervetulleena kaikkea palautetta, mitä kisojen järjestämiseen ja etenkiin kalliisiin lippuhintoihin liittyen on viime päivinä sadellut. Hän muistuttaa kuitenkin kisajärjestäjän ottamasta taloudellisesta riskistä.

- Tämä keskustelu on hyvä käydä ihan avoimesti. On ihan totta, että kaikilla pitää olla mahdollisuus tämmöisiin tapahtumiin tulla.

Jääkiekon maailmanmestaruuskisat käydään nyt ensimmäistä kertaa uudella formaatilla, jossa pelattavat ottelut ovat kunkin maan kohdalla jo etukäteen tiedossa. Ottelut pelataan kahdessa eri maassa, Suomessa ja Ruotsissa. Sama järjestely on voimassa myös ensi vuonna.

- Näiden kisojen jälkeen on aika analysoida, miten näitä kahden maan formaatteja pitäisi kehittää.

Sulinin mukaan kisalipuista on myyty nyt 80 prosenttia.

- Viimeisen kolmen vuoden aikana lipuista 20 prosenttia on myyty vielä kisojen aikana, Sulin huomauttaa.

(MTV3)

Katso jääkiekon MM-kisojen pääsihteerin Mika Sulinin haastattelu: (Huomenta Suomi 4.5.2012)

Jääkiekon MM-kilpailut alkavat tänään. Ottelut pelataan Helsingissä ja Tukholmassa.

Reilut kaksi viikkoa kestävä turnaus käynnistyy USA:n ja Ranskan kohtaamisella Pasilan Areenassa.

Hallitseva maailmanmestari Suomi aloittaa kisaurakkansa ottelulla Valko-Venäjää vastaan kello 20.15.

Lue myös:

    Uusimmat