Kia yrittää horjuttaa saksalaisten premium-merkkien valtaa

Korealaisten uudistumistahti pysyy tiheänä. Kia esittelee täysin uuden neljännen sukupolven Optiman Frankfurtissa.

Kia esitteli kolmannen sukupolven Optiman vuonna 2010. Malli on myynyt hyvin lähinnä Yhdysvalloissa, mutta Euroopassa luvuissa on petrattavaa. Tehtävä ei ole helppo sillä Optiman kilpailijoiksi luokiteltavat Audi A4, BMW 3-sarja, Mercedeksen C-sarja ja Volkswagen Passat tarjoavat tyylikkäitä vaihtoehtoja vaativille asiakkaille.

Sukunäkö edeltäjään on selvä. Ilme on kuitenkin aikaisempaa aggressiivisempi ja tyylikkäämpi. Uusi Optima on myös edeltäjäänsä isompi ja kokonaismittaa autolla on jo yli 4,8 metriä. Paremman tilantarjonnan lisäksi laatuvaikutelmaa ja varustelumahdollisuuksia on parannettu. Keskikonsolista löytyy 7-tuumainen näyttö multimediajärjestelmien käyttöön, ja saatavilla uusia varusteita kuten 360-asteen kamera, aktiivinen pysäköintiavustin sekä adaptiiviset kaarrevalot. Tarjolla on myös ensimmäistä kertaa adaptiivinen alusta.

Moottorivalikoima on edelleen valitettavan suppea. Tarjolla on yksi kaksilitrainen bensiinivaihtoehto (163 hv) ja 1,7-litrainen diesel (141 hv). Perusvaihteistona molemmissa on kuusiportainen manuaali. Bensiinin pariksi saa niin ikään kuusiportaisen automaatin, ja dieselin kanssa tarjolla on uusi seitsemän vaihteinen automaatti. Start-stop-järjestelmä on vain dieselmoottorin yhteydessä.

Mallistoon on kuitenkin luvassa laajentumista pistokehybridin muodossa. Lisäksi uudesta Optimasta on tulossa ensimmäistä kertaa tarjolle myös farmariversio.

Lue myös:

    Uusimmat