KHO: Kanadaan maksettu tulovero perintökiinteistöistä voidaan hyvittää perintöverotuksessa

Kanadassa sijaitsevista perintökiinteistöistä Kanadan valtiolle maksettua tuloveroa voidaan hyvittää Suomessa maksettavasta perintöverosta, päätti korkein hallinto-oikeus (KHO) perjantaina antamassaan vuosikirjapäätöksessä.

KHO ei ota kantaa siihen, miten suuri rahasumma veroa on hyvitettävä.

Hyvitykselle on KHO:n mukaan perusteet, vaikka Kanadan verolainsäädännössä kyseessä on tulovero ja Suomessa perintövero. Suomessa ei ole käytössä sellaista tuloveroa, josta Kanadaan maksettu vero voitaisiin hyvittää, toteaa KHO.

Vuonna 2016 kuolleen henkilön perintöön sisältyi muun muassa kaksi Kanadassa sijaitsevaa kiinteistöä. Kanadan verolainsäädännön mukaan kiinteistöt katsottiin hänen kuolemansa perusteella luovutetuiksi, minkä vuoksi kuolinpesän oli maksettava Kanadan valtiolle tuloveroa.

Suomessa nämä kiinteistöt luettiin perintöverotuksessa perinnönjättäjän varoihin. Osa Suomen perintöverosta kohdistui samaan osaan Kanadassa sijaitsevien kiinteistöjen arvosta, jota oli Kanadassa jo tuloverotettu.

KHO toteaa, että Suomen ja Kanadan välillä on voimassa sopimus, jonka tarkoituksena on välttää kaksinkertainen tuloverotus sekä estää veronkiertoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja