KHL-kaudesta uutta tietoa: pelit käynnistymässä syyskuussa – Jokerien konferenssiin tulossa muutos

3:20
Jokerien uusi hankinta Iiro Pakarinen kommentoi sopimustaan MTV Urheilulle maanantaina.

Jääkiekkoliiga KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov kertoo uutistoimisto Tassille, että seuraava kausi on määrä aloittaa syyskuun toisena päivänä. Sarjaan on tulossa muutoksia.  

Aiemmin on jo tullut julki tieto, ettei KHL:n itäisessä konferenssissa pelannut Admiral Vladivostok ole ensi kaudella sarjassa mukana taloudellisten haasteiden vuoksi. 

– Toistaiseksi olemme kehittelemässä ratkaisua, että yksi joukkue läntisestä konferenssista vaihtaa itäiseen konferenssiin, Morozov sanoi.

Jokerien edustamasta läntisestä konferenssista vähenisi näin yksi joukkue. Viime kaudella kummassakin konferenssissa pelasi 12 joukkuetta.

Edellisinä kausina KHL:n runkosarjassa joka joukkue on pelannut 62 ottelua. Tulevan kauden kalenteria ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta Morozovin mukaan KHL suunnittelee nyt sesonkia, joka sisältäisi 60–62 ottelua per joukkue.

– Jos aloitamme syyskuussa, se on optimaalinen lukumäärä. Se sopii sekä yhteistyökumppaneillemme että meille, ja fanit pääsevät arviolta 31:een joukkueensa kotiotteluun.

Morozovin mukaan KHL kehittelee myös ratkaisuja sen varalle, että Venäjän rajat pysyisivät suljettuina syyskuun alkuun saakka. Viime kausi keskeytyi ennen pudotuspelivaiheen toisen kierroksen alkamista koronaviruspandemian myötä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja