Kevätsiivouksen aika: kaikki nämä palvelut Google sulkee aivan pian

Googlen kevätsiivous iskee pian sen ylläpitämiin palveluihin, joita suljetaan oikein urakalla. Googlen Allo, Inbox, goo.gl ja Google+ kaikki siirtyvät historiaan seuraavien viikkojen aikana.

Ensimmäisenä lähtöpassit saa viestintäpalvelu Allo, jonka aika koittaa 12. maaliskuuta. Kuten aiemmin uutisoimme, tuo Allon sulkeminen muutoksia myös Hangouts-sovellukseen. Allo vaikutti lupaavalta ilmaantuessaan markkinoille vuonna 2016, mutta jäi sittemmin muiden keskustelusovellusten, kuten WhatsAppin ja Facebook Messengerin jalkoihin.

Vuodesta 2014 pyörinyt Inbox puolestaan suljetaan maaliskuun lopulla, kuten aiemmin vahvistettiin. Monenlaisia kustomointimahdollisuuksia sisältävä Inbox on Googlen julkaisema vaihtoehtoinen väylä Gmail-sähköpostin käyttämiseen. Palvelu on mahdollistanut muun muassa viestien helpon luokittelun aihepiirin mukaan sekä sähköpostien ”torkuttamisen”. Googlen mukaan joitakin Inboxin ominaisuuksia lisätään tulevaisuudessa osaksi Gmail-sovellusta.

Internetin URL-osoitteiden lyhentämiseen suunnattu goo.gl sen sijaan poistuu lopullisesti käytöstä 30. maaliskuuta. Jo viime huhtikuussa uusien käyttäjien rekisteröintimahdollisuus poistui, ja nyt koko palvelu on tulossa tiensä päähän. Vuodesta 2009 toimineen goo.gl:n korvaajaksi Google itse suosittelee Firebase-palvelua, mutta yksityiskäyttäjille vaihtoehtoja on muitakin, esimerkiksi Bit.ly ja Ow.ly.

Viimeisimpänä jo vuosia käyttäjäkadon kanssa kamppaillut Google+ siirtyy ajasta ikuisuuteen 2. huhtikuuta. Vuosien saatossa palvelu kasvatti uskollisen käyttäjäkunnan, mutta ei milloinkaan onnistunut nousemaan valtavirran suosikiksi. Google kehottaa jo parhaillaan alasajettavan Google+:n käyttäjiä lataamaan tietonsa talteen pian, mikäli ne haluaa säästää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja