Mainos

Google sulkee Allo-viestipalvelunsa maaliskuussa – vahvisti myös muutokset Hangoutsin suhteen

Google on vahvistanut sulkevansa Allo-viestipalvelunsa maaliskuussa 2019. Samalla hakukonejätti kertoi tarkemmin suunnitelmistaan Hangoutsin varalle.

Googlen Allo-keskustelusovellus tuotiin markkinoille syyskuussa 2016, mutta WhatsAppin ja muiden vanhempien kilpailijoiden jalkoihin jäänyt palvelu suljetaan maaliskuussa 2019. Jo aiemmin on kerrottu Googlen muun muassa hidastavan Allo-kehitystyötä, mutta nyt koko sovelluksen on vahvistettu lopettavan toimintansa maaliskuussa 2019.

Google kertoo blogitiedotteessaan saaneensa Allon kautta hyödyllistä tietotaitoa, ja seuraavaksi huomio aiotaan kiinnittää ”tekstiviestin korvaajaan”, eli RCS-viesteihin (Universal Profile for Rich Communication Services). RCS-tekniikka otetaan tulevaisuudessa käyttöön muun muassa Googlen Andrdoidille suunnittelemassa Viestit-sovelluksessa, joka on oletussovelluksena läsnä useissa malleissa.

Hangouts Chat – ja Hangouts Meet -sovellukset puolestaan on edelleen suunnattu lähinnä yrityskäyttöön G Suite -palvelun kautta, kuten jo aiemmin raportoitiin, mutta tilanne on tulevaisuudessa muuttuva. Perinteisen Hangouts-sovelluksen käyttäjät aiotaan hiljalleen siirtää Chat- ja Meet-sovellusten pariin. Aikataulua Googlen suunnitelmalle ei kuitenkaan toistaiseksi kerrottu.

Google aikoo siis yhteenvetona sulkea Allo-viestipalvelunsa maaliskuussa 2019, ja alkaa hiljalleen ajaa alas perinteistä Hangouts-sovellusta, jonka käyttäjien toivotaan siirtyvät myöhemmin yksityiskuluttajillekin tuotavien Chat- ja Meet-sovellusten pariin. Hangouts-sovelluksen tuki jatkuu täydellisenä siirtymään asti, Google lupaa.

Paremmin menestynyt, kuluttajille suunnattu Google Duo -videokeskustelusovellus puolestaan jatkaa toimintaansa normaalisti. Sovellus on nyt saatavilla Android- ja iOS-puhelinten lisäksi myös tableteilla, Chromebook-tietokoneilla sekä Smart Display -kodin älylaitteilla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja