Google sulkee Allo-viestipalvelunsa maaliskuussa – vahvisti myös muutokset Hangoutsin suhteen

Google on vahvistanut sulkevansa Allo-viestipalvelunsa maaliskuussa 2019. Samalla hakukonejätti kertoi tarkemmin suunnitelmistaan Hangoutsin varalle.

Googlen Allo-keskustelusovellus tuotiin markkinoille syyskuussa 2016, mutta WhatsAppin ja muiden vanhempien kilpailijoiden jalkoihin jäänyt palvelu suljetaan maaliskuussa 2019. Jo aiemmin on kerrottu Googlen muun muassa hidastavan Allo-kehitystyötä, mutta nyt koko sovelluksen on vahvistettu lopettavan toimintansa maaliskuussa 2019.

Google kertoo blogitiedotteessaan saaneensa Allon kautta hyödyllistä tietotaitoa, ja seuraavaksi huomio aiotaan kiinnittää ”tekstiviestin korvaajaan”, eli RCS-viesteihin (Universal Profile for Rich Communication Services). RCS-tekniikka otetaan tulevaisuudessa käyttöön muun muassa Googlen Andrdoidille suunnittelemassa Viestit-sovelluksessa, joka on oletussovelluksena läsnä useissa malleissa.

Hangouts Chat – ja Hangouts Meet -sovellukset puolestaan on edelleen suunnattu lähinnä yrityskäyttöön G Suite -palvelun kautta, kuten jo aiemmin raportoitiin, mutta tilanne on tulevaisuudessa muuttuva. Perinteisen Hangouts-sovelluksen käyttäjät aiotaan hiljalleen siirtää Chat- ja Meet-sovellusten pariin. Aikataulua Googlen suunnitelmalle ei kuitenkaan toistaiseksi kerrottu.

Google aikoo siis yhteenvetona sulkea Allo-viestipalvelunsa maaliskuussa 2019, ja alkaa hiljalleen ajaa alas perinteistä Hangouts-sovellusta, jonka käyttäjien toivotaan siirtyvät myöhemmin yksityiskuluttajillekin tuotavien Chat- ja Meet-sovellusten pariin. Hangouts-sovelluksen tuki jatkuu täydellisenä siirtymään asti, Google lupaa.

Paremmin menestynyt, kuluttajille suunnattu Google Duo -videokeskustelusovellus puolestaan jatkaa toimintaansa normaalisti. Sovellus on nyt saatavilla Android- ja iOS-puhelinten lisäksi myös tableteilla, Chromebook-tietokoneilla sekä Smart Display -kodin älylaitteilla.

Lue myös:

    Uusimmat