Ketkä ovat Suomen parhaat NHL-pelaajat? Nyt tähdet itse vastaavat

Näinä päivinä jääkiekkoliiga NHL:stä löytyy useita suomalaisia tähtipelaajia. Mutta ketkä heistä ovat tämän hetken ykkösnimiä?

Teemu Selänteen, Saku Koivun ja Kimmo Timosen lopettamispäätösten jälkeen NHL:stä poistui iso läjä tähtivoimaa.

Nyt taalajäille on tulvinut raudan lujaa suomalaisosaamista.

Mutta ketkä ovat tällä hetkellä ylimmällä huipulla, nimenomaan suomalaispelaajista?

– (Mikko) Rantanen on ollut parhaimpia viime vuosien aikana. Hän on ihan ylivoimainen kiekon kanssa ja hyökkäyspäässä. Hän pelaa tosi hyvin yhteen (Nathan) MacKinnonin kanssa. (Sebastian) Aho on ollut myös mainio – he pelaavat ”Teukan” (Teuvo Teräväinen) kanssa hyvin yhteen. Ja ”Pate” (Patrik Laine) myös, Florida Panthersin tähtihyökkääjä Aleksander Barkov luetteli.

Dallas Starsin suomalaispuolustaja Miro Heiskanen nojautui samoihin nimiin.

– Barkov ja Rantanen, otan heidät molemmat. He ovat isoja, taitavia äijiä, joita vastaan ei ole helppo pelata. Varsinkaan kun en ole mikään isokokoisin pelaaja. Heitä on vaikea pitää kiinni kulmissa ja maaleilla. Sanon Ahon kolmanneksi. Taitava ja vikkelä, Heiskanen mietti.

Rantasen listauksessa ensimmäisenä esille nousee Barkov. Tämän jälkeen Colorado Avalanchen tähti jakaa vuolaita kehuja Dallas Starsin nuoren puolustajan Heiskasen suuntaan.

– Hän pelaa vasta toista kautta NHL:ssä, mutta itse otteet eivät näytä siltä. Hän näyttää ihan veteraanilta kaukalossa.

– Sitten pitää mainita Laineen maalintekotaidot ja Ahon yleispelaamisen. Olemme hyvissä käsissä, Rantanen sanoi, viitaten Suomen yleiseen pelaajatuotantoon.

Lue myös:

    Uusimmat