Keskustan puheenjohtaja vaihtoi väitöskirjan lentolupaan – nykyisin Juha Sipilälle pitää koneen ohjaamossa seuraa pikkukoira: "Dana on reissu-Reiska, on mielellään lähdössä joka paikkaan"

10:37
Katso koko jakso tästä!

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä kertoo rentoutuvansa tehdessään käsitöitä verstaallaan. Mutta on Sipilän elämässä muutakin keventävää.

Työnsä vastapainoksi Juha Sipilä huolehtii kunnostaan pyöräilemällä ja hiihtämällä. Hänellä on myös perhoskoira Dana, jonka kanssa hän yrittää käydä joka päivä edes pienellä lenkillä.

Dana on myös tarpeeksi pieni mahtuakseen Sipilän mukaan hänen lentokoneensa ohjaamoon. Sipilä kertookin, että koiran pieni koko oli nimenomaan hänen toivomuksensa.

– Meillä oli saksanpaimenkoira ennen Danaa ja sitten olimme pari vuotta ilman koiraa. Kun vaimo kovasti halusi koiraa sanoin, että sen pitää olla sellainen, joka mahtuu lentokoneeseen, kun niin paljon reissataan.

– Dana on kyllä sellainen reissu-Reiska, mielellään lähdössä joka paikkaan.

Väitöskirja vaihtui lentolupaan

Lentämisessä Sipilä viehättää rajojen rikkominen. Sipilä oli ilmoittautunut Oulun yliopistoon väitöskirjantekoon, kun kaveri houkutteli hänet sittenkin lentämään lupakirjan 20 vuotta sitten.

– Kävimme sitten kursseja sillä tavalla, että saimme ammattilentäjän tutkinnot tehtyä. Se on ollut myös henkireikä.

Mikä tekee elämästä elämisen arvoisen?

– Kyllä perhe tekee elämästä elämisen arvoisen ja myöskin se, että saa tehdä Suomelle töitä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja