Mainos

Keskustan Kärnältä kovaa kritiikkiä OP:n pääjohtajalle: "Karhisen käsi vapisee, kun pitäisi köyhille antaa"

Taloussanomat uutisoi tänään, että OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen ei alentanutkaan säännöllistä kuukausipalkkaansa viidellä prosentilla, vaikka lupasi niin kaksi vuotta sitten.

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee Karhisen ratkaisua.

– Karhinen lupasi selkeästi leikata palkkaansa vuonna 2015. Niinhän sitä toki sanotaan, että ahne on hyvä ottamaan, mutta käsi vapisee kun pitäisi köyhille antaa. Selkärangatonta toimintaa. Pankkialalla luottamus on kaikki kaikessa ja nyt täytyy itsekin harkita, onko Osuuspankki enää sellainen pankki, johon voi luottaa, Kärnä toteaa tiedotteessaan.

Kärnän mukaan Karhisen kannattaisi muistaa, että vallan ja aseman mukana tulee aina yhteiskunnallista vastuuta.

– Jos puhuu yhtä, ei voi tehdä toista. Julkisen sektorin matalapalkkaisilta ei kysytty, haluavatko he antaa lomarahansa yhteiseen pottiin ja yhteiseksi hyväksi. Näin päätettiin ja se tehtiin. On häpeällistä, että miljoonatuloilla Osuuspankkia pyörittävä Karhinen pyörtää puheensa ja sotkee toiminnallaan syksyn työmarkkinakierroksen. Tämä puolestaan vaarantaa Suomen hyvin käyntiin lähteneen talouskasvun, Kärnä sanoo.

Kärnä vetoaakin vielä Karhiseen, että tämä pitäisi lupauksensa.

Taloussanomat kysyi Karhiselta, miksi palkka-ale ei toteutunutkaan, mutta pääjohtaja ei vastannut haastattelupyyntöön. Hän kertoi OP:n viestinnän kautta, että lopullinen kilpailukykysopimus ei leikannut yritysten työvoimakustannuksia riittävästi. Tämän vuoksi palkka ei alennu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.