Mainos

OP:n Karhinen: "Lupaukseni palkanalennuksesta oli epätarkka" – lahjoittaa Helsinki Missiolle 5 prosenttia vuoden peruspalkastaan

Taloussanomat uutisoi tänään, että OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen ei alentanutkaan säännöllistä kuukausipalkkaansa viidellä prosentilla, vaikka lupasi niin kaksi vuotta sitten.

Nyt Karhinen kirjoittaa Osuuspankin verkkosivuilla epätarkasta lupauksestaan.

– Haluan kantaa vastuuni epätarkasta lupauksestani myös taloudellisesti ja teen nyt elokuussa ylimääräisen 5 prosentin lahjoituksen vuotuisesta peruspalkastani Helsinki Missiolle, joka tekee arvokasta työtä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä vastaan, kirjoittaa Karhinen Osuuspankin verkkosivuilla.

Väärinymmärryksen syyksi mies kirjoittaa yhteiskuntasopimuksen olleen epätarkka.

– Aina ei mene niin kuin Strömsössä. Kesällä 2015 antamani lupaus laajaan yhteiskuntasopimukseen oli ilmeisen epätarkka. Myöhemmin syntynyt selvästi suppeampi kilpailukykysopimus oli sinällään hyvä asia, Karhinen kirjoittaa. 

Karhinen ja kaksi muuta yritysjohtajaa lupasivat vuonna 2015 vähentää palkkaansa vauhdittaakseen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen yhteiskuntasopimusta. Heidän tarkoituksenaan oli näyttää, että hyvätuloisimmat ovat valmiita tinkimään omista eduistaan. Taloussanomat uutisoi, että Karhisen mukaan syynä lupauksen rikkomiseen on se, ettei yhteiskuntasopimus toteutunut kesäkuussa 2015 tavoitteiden mukaisesti.

Karhinen sanoo verkkosivuilla, että myöhemmin syntynyt selvästi suppeampi kilpailukykysopimus oli sinällään hyvä asia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.