Pääministeri Rinne huolissaan Postin heikkotuloisimpien työntekijöiden toimeentulosta: "Näistä ansioista on hyvin vaikea miettiä leikkauksia"

3:08
Antti Rinne ei pidä Postin työntekijöiden palkanalennuksia oikeudenmukaisina.

Antti Rinne (sd.) on julkisesti ilmaissut mielipiteensä Postin työntekijöiden palkanalennuksiin liittyen. Hän on pohtinut erilaisia ratkaisuja, joilla palkkaneuvotteluissa voitaisiin päästä oikeudenmukaisiin ja kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun.

Antti Rinne on itse ehdottanut Helsingin Sanomien haastattelussa, että Postin työntekijöille voitaisiin tarjota rahallinen kertakorvaus.

– Kysymys on siitä, että ihmisillä on muutenkin jo pienet palkat. Lähtökohtani on se, että kenenkään palkkaa ei muuteta tällaisessa muutostilanteessa, vaan ihmisten toimeentuloedellytyksien on säilyttävä, Rinne toteaa MTV Uutisille.

Helsingin Sanomien haastattelussa Rinne kuvailee rahallista kertakorvausta ”tuntuvaksi”. Pääministeri pitää korvausta kelporatkaisuna, sillä sen avulla Postin heikkotuloisimpienkin toimeentulo voitaisiin turvata. 

Rinne ei kuitenkaan ole ottanut kantaa siihen, millaisista summista kertakorvausten kohdalla puhutaan.

– Annetaan neuvottelurauha yhtiölle ja henkilöstöjärjestölle sekä ammatti- ja työnantajaliitolle, jotta he voivat viedä asia eteenpäin, Rinne muotoilee.

"Näistä ansioista on hyvin vaikea miettiä leikkauksia"

Rinne on kuitenkin sitä mieltä, että varsinkin pääkaupunkiseudulla työskentelevien on vaikea tulla toimeen, mikäli heidän kiinteää palkkaansa pienennetään.

– Täytyy muistaa se, että näiden työntekijöiden, jotka ovat tällä hetkellä paremmin palkatun työehtosopimuksen piirissä, palkka on noin 2000 euroa, ehkä vähän alle. Siellä on myös paljon ihmisiä, jotka tekevät osa-aikatöitä, jolloin ansio on vielä alempi. Näistä ansioista on hyvin vaikea miettiä leikkauksia, Rinne valittelee PAU:n tekemää ratkaisua.

Rinne muistuttaa, että Postin työntekijöiden palkkoihin liittyvät päätökset ovat Postin hallituksen ja johdon asia – ei Suomen hallituksen. Valtio omistaa Postin 50,1-prosenttisesti ollen sen enemmistöomistaja.

– Omistajuus merkitsee nimenomaan sitä, että valtio vaikuttaa omistajana tässä tilanteessa ja siksi halutaankin, että tilanne menee henkilöstön kannalta oikeudenmukaisella ja fiksulla – myös Postin kannalta fiksulla tavalla.

Antti Rinne antaa kiitosta omistajaohjausministeri Sirpa Paaterolle (sd.), joka on ottanut hallituksen osalta kantaa Postin tilanteeseen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja