Mainos

Keskusta: Yhteiskuntasopimusta ei voi jättää löysien puheiden varaan

Yhteiskuntasopimusta ei voi jättää löysien puheiden varaan, arvioi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen. Käytännössä sopimus on voitava muuttaa hänen mukaansa selkeiksi luvuiksi, jotta eduskunta pystyy huolehtimaan budjetista.  

Yhteiskuntasopimusneuvottelujen tavoitteista pitäisi syntyä päätös perjantaihin mennessä. Palkansaajajärjestö SAK on ilmoittanut, että se ei ole valmis sitoutumaan maan hallituksen lähtökohdaksi antamaan viiden prosentin kilpailukyvyn nostoon.

Myös palkansaajajärjestö STTK:sta on epäilty, että työnantajat eivät ole sopimusneuvotteluissa täysillä mukana. Järjestön mukaan työnantajapuoli piiloutuu neuvotteluissa hallituksen selän taakse.  

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei suostu kaksi päivää ennen takarajaa vastaamaan siihen, mitkä ovat minimitavoitteet sille, että varsinaiset neuvottelut on järkevää toteuttaa. Hänen mukaansa aikataulu ei jousta yli sovitun takarajan.  

– Hallitusohjelmassa on asetettu takaraja, ja meillä pitää olla riittävästi aikaa vaihtoehtoisille toimille. Perjantai on ehdoton takaraja.  

Sipilä ei suostunut arvioimaan mahdollisia muita toimia, jos selkeät luvuiksi muunnettavat tavoitteet jäisivät sopimuksesta puuttumaan.  

– Mahdollisia vaihtoehtoisia keinoja talouden uskottavuuden parantamiseksi pohditaan perjantain jälkeen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.