Sipilä uskoo yhä kilpailukykysopimuksen syntyyn – ”Pyyhettä ei heitetä kehään”

Pääministeri Sipilä: Torstaina arvioidaan veronkevennysvara 2:39

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on neuvotellut tänään illalla työmarkkinajärjestöjen kanssa kilpailukykysopimuksesta. Hänen mukaansa sopimuksen kattavuus ei ole vielä riittävä hallituksen lupailemien veronalennuksien toteuttamiseksi.

Kilpailukykysopimuksen piirissä on tällä hetkellä noin 45 prosenttia palkansaajista. Pääministeri Juha Sipilän mukaan veronkevennysten ilmoittamisessa edetään alkuperäisen aikataulun mukaan. Hän lupaa huomenna kertovansa lisää veronkevennysvarasta.

– Huomisen päivän kuluessa arvioidaan veronkevennysvara, jotta se on tiedossa, kun järjestöt perjantaina tekevät lopullisia päätöksiä, Sipilä sanoo.

Veronkevennysten rahamääräistä haarukkaa Sipilä ei lähde vielä ennakoimaan. SAK on aiemmin puhunut, että kevennysten suuruusluokka voisi olla 300–400 miljoonaa euroa jo ensi vuonna.

– Kaikkein eniten tuohon lukuun vaikuttaa tämä sopimuksen kattavuus. Mitä suurempi kattavuus on, sitä parempi veronalennusvara syntyy.

Sipilän mukaan sopimuksen syntyminen ilman palvelualojen PAMia ja Teknologiateollisuuden työntekijäliittoja on äärimmäisen vaikeaa.

Sipilä kertoo tänään illalla käytyjen keskustelujen sujuneen hyvässä hengessä.

– Pyyhettä ei heitetä kehään. Kaikilla on usko siihen, että perjantaina sopimus on kasassa, Sipilä vakuuttaa.

Hänen mukaansa perjantaille ei aseteta tarkkaa kellonlyömää, jolloin neuvottelutulosten on oltava valmiina.

– Tämä on työmarkkinajärjestöjen itse itselleen asettama aikataulu ja olemme luvanneet siinä aikataulussa.

Kilpailukykysopimusta hierotaan jo toista vuotta 1:42

Lue myös:

    Uusimmat