Mainos

Sipilä jyrähti: Suomen palkkamallista pidettävä kiinni

2:05

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vaatii, että niin sanotusta Suomen palkkamallista on pidettävä kiinni. Mallissa vientialat määrittäisivät palkankorotuskaton, jota muut alat eivät saisi ylittää.

Sipilä toteaa, että Suomen mallin luomisesta sovittiin kilpailukykysopimuksen yhteydessä ja hallitus on pitänyt kiinni omista velvoitteistaan.

Pääministeri aikoo ottaa asian esiin huomenna johtamassaan talousneuvostossa. Talousneuvostossa ovat edustettuina muun muassa tärkeimmät etujärjestöt.

– Kyllä me halutaan pitää kiinni siitä, että kun jotakin sovitaan niin sovitusta pidetään kiinni. Sitä vaatimusta esitetään meille ihan oikeutetusti, ja haluan esittää saman vaatimuksen muille, sanoo Sipilä MTV Uutisille.

Kiivasta keskustelua EK:n irtisanomista keskusjärjestösopimuksista Sipilä ihmettelee. Hänen mukaansa asia oli tiedossa jo aiemmin.

Hän aikoo kuitenkin selvittää talousneuvostossa keskusjärjestöjohtajien kanssa, onko asiassa kysymys jostakin muustakin.

Suomen malli karahti käytännössä viime viikolla. Metsäteollisuus ilmoitti irtautuvansa mallin suunnittelusta ja palkansaajapuolella suututtiin EK:n ilmoituksesta irtisanoa joukko keskusjärjestösopimuksia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.