Mainos

Keskusta vastustaa Nato-jäsenyyden hakemista lähivuosina – Sipilä: Nykytila Suomen edun mukainen

Keskusta lähtee siitä, että sotilaallinen liittoutumattomuus on Suomelle järkevin ratkaisu. Näin kertoi pääministeri Juha Sipilä keskustan puoluekokouksessa Seinäjoella. 

Sipilän mukaan Suomen pitää kuitenkin myös jatkossa pitää liikkumavara liittoutumisessa. 

– Nykytilan jatkuminen on Suomen edun mukaista. Suomi ja Ruotsi muodostavat tässä yhdessä vakaan vyöhykkeen Itämeren ympärille. Se on Suomen turvallisuuden näkökulmasta paras ratkaisu. Tämä on keskustan ajattelun ydin edelleenkin, hän totesi. 

Keskusta hyväksyy Seinäjoella puolueen uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjan. Lännen Median tietojen mukaan keskustan ulko- ja turvallisuuspoliittisen kannanoton ydinsisältö on, että "Suomi ei hae lähivuosina puolustusliitto Naton jäsenyyttä". 

Lännen Median mukaan "Ei lähivuosina Natoon" -muotoilu on kirjoitettu kannanoton luonnokseen, jota puoluejohto esittää puoluekokoukselle hyväksyttäväksi. 

Myös kokoomus on puoluekokouksessaan päivittämässä omaa Nato-linjaustaan, joka puoltaisi jäsenyyden hakemista lähivuosina. Sipilän mukaan keskustan kanta ei ole vastalause kokoomukselle. 

– Siinä meidän linjauksessa ei ole varmaan mitään yllättävää.

Sipilä sanoi kokouksen avauksessa, että keskusta lähteen tosissaan voittamaan kaikkia seuraavia vaaleja. Seuraavan puoluekokouskauden aikana pidetään kunta-, presidentin- ja maakuntavaalit. 

4:01

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.