Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoo kannattavansa nyt Nato-jäsenyyttä – näin hän perusteli MTV:lle kantansa muuttumista

Ohisalo paljastaa muuttuneen Nato-kantansa MTV:lle – katso haastattelu 5:08
Ohisalo paljastaa muuttuneen Nato-kantansa MTV:lle – katso haastattelu

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo on muuttanut Nato-kantansa myönteiseksi. Ohisalo sanoo MTV Uutisten haastattelussa vaihtaneensa kantaansa ennen kaikkea siksi, että Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on muuttanut sekä Suomen että Euroopan turvallisuusympäristön aivan täysin.

– Kyllä, ajattelen että se (Nato-jäsenyys) olisi Suomen turvallisuuspolitiikan kannalta järkevä ratkaisu, sanoo Ohisalo MTV Uutisten haastattelussa.

Ohisalo on aiemmin pitänyt ensisijaisena pohjoismaista ja EU:n puolustusyhteistyötä.

– Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on osoitus siitä, että Venäjä ei piittaa kansainvälisistä sitoumuksista. Meillä on tällainen naapuri, jonka kanssa on jatkossakin elettävä ja koen, että Suomen turvallisuuspoliittista tilannetta vahvistaisi se, että meillä olisi Naton selkänoja takanamme, perustelee Ohisalo MTV:lle.

Ohisalo kertoo tuovansa kantansa julki nyt siksi, että hallituksen turvallisuusselonteko on valmistunut, ja hän haluaa kannustaa poliitikkoja ja kansalaisia osallistumaan keskusteluun. Hän toivoo, että keskustelussa myös kunnioitettaisiin erilaisia näkemyksiä.

Ohisalon mukaan vihreiden puoluejohto tulkitsee, että puolueen olemassaoleva kanta käytännössä jo mahdollistaisi Nato-jäsenyyden hakemisen. Vihreiden puoluehallitus käsittelee asiaa tämän viikon perjantaina ja puoluevaltuuskunta käy laajan keskustelun ensi viikonloppuna.

Ohisalo palaa vanhempainvapaalta Marinin hallitukseen ympäristö- ja ilmastoministeriksi touko-kesäkuun taitteessa.

Lue myös:

    Uusimmat