Keskusta nostatti henkeä kuntavaaleihin valmentaja Jukka Jalosen opein: "Me ei olla hävitty tätä peliä" – Hoskoselta vaadittiin joukkuepeliä

Keskustan eduskuntaryhmä haki tänään talvikokouksessaan eväitä kevään kuntavaalikampanjointiin.

Huipentumana oli jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosen hengennostatussessio.

– Me olemme päättäneet eduskuntaryhmässä, että me ei olla hävitty tätä peliä. Me ei olla hävitty kuntavaaleja, sanoi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen tiedotustilaisuudessa.

Kommentti saattaa olla viittaus komediaryhmä Kummelin kuuluisassa sketsissä jääkiekkovalmentaja Aimo Nivaskan käyttämään toteamukseen ”Me ollaan hävitty tää peli.”

Keskustan puheenjohtaja Annikka Saarikko paalutti kokouksen avauspuheessaan kuntavaalien asetelmaksi sen, että niissä ratkeaa, johtaako maakuntia jatkossa keskusta vai perussuomalaiset.

– Keskusta on ollut ja on oleva koko Suomen puolue. Meille annettua ääntä on meillä tavattu viisaaasti käyttää. Keskustan ääni on myös kuulunut ja sitä on kuunneltu. Me olemme maakuntien voima ja tuttu luottopuolue. Teemme kaikkemme, että saamme olla sitä jatkossakin. Jos maakuntien voima pirstoutuu, sitä voimaa ei enää ole, sanoi Saarikko.

Hoskonen kivenä keskustan kengässä

Kokouksessa keskusteltiin myös kansanedustaja Hannu Hoskosen Haavisto-äänestämisestä. Hän äänesti ennen joulua ulkoministeri Pekka Haavistolle (vihr.) epäluottamusta hallitusrintaman vastaisesti. Asia on hiertänyt keskustan eduskuntaryhmässä, sillä Hoskonen ei ole ainoa, jonka omat näkemykset eroavat joskus hallituksen linjasta.

Keskustalle kiusallisesti toimittajien monet kysymykset käsittelivät Hoskosta. Ryhmänjohtaja Kurvinen vastaili ympäripyöreästi, että keskusteluja on käyty.

MTV Uutisten tietojen mukaan keskusteluissa korostettiin, että keskustan on pelattava joukkueena eikä voi olla niin, että jokainen äänestäisi aina mielensä mukaan. Seuraamuksia Hoskoselle ei nyt tullut.

Keskustan kansanedustajia huolettaa kuitenkin se, että asiaan joudutaan vielä palaamaan, sillä Hoskonen on vastustanut kiivaasti EU:n elpymisrahastoa. Hoskosen vastustusta ei ainakaan lievennä se, että Suomi on saamassa aiemmin arvioitua vähemmän rahaa takaisin rahastosta.

Erityisen hankalaksi asian tekee keskustalle se, että Hoskosen näkemyksille on tukea kentällä, ja perusuomalaiset kampanjoivat EU:n elpymisrahaston arvostelulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja