Kaikkonen hallituksen leikkauksista MTV:n haastattelussa: "Tarvitaan myös parempi näkymä tulevaisuuteen"

Keskustan uusi puheenjohtaja Antti Kaikkonen MTV:n haastattelussa 2:10
Keskustan uusi puheenjohtaja Antti Kaikkonen MTV:n haastattelussa.

Keskustan uusi puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoo MTV:n haastattelussa päällimmäisen tuntemuksensa olevan kiitollisuus. 

Keskusta valitsi tänään uudeksi puheenjohtajakseen kansanedustaja Antti Kaikkosen. Hän voitti Jyväskylässä puoluekokouksessa pidetyssä äänestyksessä vastaehdokkaansa, kansanedustaja Tuomas Kettusen äänin 1368–308. Yksi äänesti tyhjää. 

Kaikkosen valinta oli odotettu, koska häntä pidettiin ennakkosuosikkina.

Vatupassin heiluttelua kokouksessa

Kaikkonen piti kokouksessa puheen, jossa heilutteli samalla vatupassia.

– Ystävät, laitetaan keskustan talo kuntoon. Pidetään kivijalka kunnossa. Laitetaan seinät leveälle ja katto korkealle, mutta kaikki yhteisen pöydän äärelle. Pistetään hieman uuttakin maalia pintaan, Kaikkosen puheessa kuultiin. 

MTV:n haastattelussa Kaikkonen kertoi tarkemmin syytä vatupassille puheessaan ja olevansa valmis talkoisiin. 

– Olen ollut tässä rakennushommissa ja rakennellut ammattimiesten kanssa kotitaloa. Ajattelin, että keskustakin voisi olla remontin tarpeessa. Sinänsä kivijalka on kunnossa. Aate ja arvot kestää, mutta puolue ehkä kaipaa pientä remonttia. Sitä voisi laittaa vähän parempaan kuntoon. Työkaluja on tässä vähän heiluteltu sen merkkinä. Kaikkonen selventää.

Hän toteaa hallituksen tarjoilevan lähinnä leikkauksia ja veronkorotuksia, joita Kaikkonen sanoo jonkin verran tarvittavankin tässä tilanteessa. Hänen mielestään suomalaisille tarvitaan myös parempi näkymä tulevaisuuteen, kasvun tie ja valoisampi vaihtoehto. 

– SItä ei oikein muut näytä tarjoilevan, niin me ryhdymme tekemään sellaista. Tulemme kyllä hallituksen haastamaan lähivuosien aikana, Kaikkonen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat