Mainos

Kesko havaitsi pilaantunutta lihaa jo muutama vuosi sitten – tuonti Brasiliasta lopetettiin

Kesko kertoo havainneensa laadunvalvonnassaan pilaantunutta brasilialaista lihaa jo pari kolme vuotta sitten.

Yhtiö ei pystynyt tuolloin erittelemään, oliko ongelma Brasilian päässä vai kuljetuksessa. Konserni päätti lopettaa brasilialaisen lihan tuonnin.

– Oli liian paljon ongelmia, ja teimme silloin johtopäätöksen, ettemme halua olla brasilialaisen lihan kanssa missään tekemisissä, kertoo Keskon tavarakaupan johtaja Ari Akseli.

Keskon mukaan yhtiö linjasi, että sen omassa ketjuvalikoimassa painotetaan hyvin vahvasti suomalaista lihaa, ja omissa merkkituotteissa liha on ainoastaan kotimaista.

– Meillä on lähtökohtana, ettei K-kauppojen ketjuvalikoimissa ole lainkaan brasilialaista lihaa myynnissä, Akseli painottaa.

Yksittäiset kauppiaat ovat kuitenkin voineet ostaa lihaa muilta tukkukauppiailta. Kesko selvittää tilannetta, ja tuloksien pitäisi valmistua jo tänään. Akseli korostaa, että kyse on äärimmäisen marginaalisesta asiasta.

Myös lihajalosteet tutkitaan

Brasilialaista lihaa saattaa kuitenkin olla lihajalosteissa kuten meetvursteissa ja makkaroissa.

– Omien merkkituotteidemme osalta tunnemme tarkkaan niiden koostumuksen, ja voimme sanoa varmasti ettei brasilialaista lihaa ole. Teollisuuden kaikkien brändien osalta emme vielä tiedä, Akseli sanoo.

Kesko käy nyt läpi kunkin tavarantoimittajan osalta, mikä niissä on tilanne.

– Lähtökohtana on se, että kaikkien tuotteiden osalta toimii omavalvonta ja laadunvarmistus. Meiltä voi turvallisin mielin ostaa lihaa ja lihatuotteita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.