Mainos

Evira selvittää brassilihan alkuperän: "Ei suurta uhkaa"

Pilaantuneen lihan näkee ja haistaa, eikä sitä silloin käytä, sanoo elintarviketurvallisuusvirasto Evira

– Selvitämme tämän päivän kuluessa Suomeen Brasiliasta tuodun lihan määrän ja käyttäjät, kertoo osastonjohtaja Leena Räsänen MTV Uutisille.

Kaksi suurta liha-alan yritystä on suljettu Brasiliassa korruptioepäilyjen ja elintarviketurvallisuusongelmien vuoksi. Brasilialaisyritysten epäillään lahjoneen viranomaisia, jotta nämä sallisivat pilaantuneen lihan viennin ulkomaille. 

Tullin mukaan Suomeen tuli viime vuonna vajaat kaksi miljoonaa kiloa lihaa Brasiliasta. Tullitilastion mukaan tuoretta naudanlihaa tuotiin Brasiliasta noin 0,5 miljoonaa kiloa. Tullin mukaan 10% kaikesta Suomeen tuodusta tuoreesta naudanlihasta oli brasilialaista. Siipikarjan lihaa puolestaan tuotiin Brasiliasta 1,1 miljoonaa kiloa, 12% kaikesta siipikarjanlihan tuonnista.

Tulli kertoo, ettei se voi sanoa julkisuuteen, keille liha tuli liikesalaisuussääntöjen takia. Evira viranomaisena saanee tiedon.

– Otamme sitten yhteyttä yrityksiin. On selvää, ettei kukaan käytä pilaantunutta lihaa. Sen näkee ja haistaa. Uhka ei ole suuri, Räsänen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.