Keskivartalo kuntoon helpoilla teholiikkeillä

Keskivartalon kehittämisessä toimivat yksinkertaiset liikkeet. Aerobic-mestari kertoo, kuinka vatsan saa vahvaksi.

Hyvät keskivartalon lihakset auttavat niin urheilussa kuin arkielämässäkin. Niiden avulla voi muun muassa välttyä monenlaisilta selkävaivoilta ja pitää ryhdin suorassa.

Keskivartalon lihakset saa kuntoon parilla hyvällä perusliikkeellä. Kovalla työllä näkyvä pyykkilautavatsakin on saavutettavissa. Naisilla vatsalihasten esiin saaminen on vielä kovemman työn takana kuin miehillä. Rasva ei pala paikallisesti, joten oikotietä onneen ei ole.

– Jos haluaa vatsalihakset näkyviin, pitää karsia hiilihydraatteja ja niukentaa annoksia. Ruokavalion merkitys on 70 ja treenin 30 prosenttia, aerobicin Euroopan mestari Rita Niemi muistuttaa.

Lankkuasento on tehokas koko keskivartalon liike, joka sopii yleensä selkävaivaisillekin. Asetu lattialle kyynärvarsien ja varpaiden varaan, jännitä vatsalihakset ja nosta lantio ylös niin, että muodostuu suora linja päästä jalkateriin. Liikkeen voi tehdä myös kyljellään tai selkä alaspäin.

Voit helpottaa liikettä pitämällä polvet maassa. Lisää haastetta saat puolestaan nostelemalla jalkoja ja käsiä, esimerkiksi samanaikaisesti toista jalkaa ja vastakkaisen puolen kättä.

Perusnostoja ei suotta kannata unohtaa. Perinteiset selkä- ja vatsalihasliikkeetkin ovat tehokkaita itsessään, ja treeniin saa helposti tehoa lisäpainoilla.

Lue myös:

AVA / Leenastiina Simola

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja