Mainos

Keskisuomalainen: KRP luokitellut riskiksi kymmeniä maasta poistamista odottavia turvapaikanhakijoita

Keskusrikospoliisi on luokitellut riskihenkilöksi jo kymmeniä turvapaikanhakijoita, jotka ovat saaneet lainvoimaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen ja odottavat poistamista Suomesta, kertoo aamun Keskisuomalainen.

Perusteena KRP:n riskiluokitukselle on Suomessa tapahtunut väkivalta tai radikalisoituminen. Keskisuomalaisen mukaan riskihenkilöt ovat esimerkiksi syyllistyneet Suomessa väkivaltarikoksiin turvapaikkaprosessinsa aikana.

– Tunnistettuja riskihenkilöitä on tällä hetkellä muutamia kymmeniä, alle sata kuitenkin. Lisäksi tiedossamme on turvapaikanhakijoita, joiden riskiluokitus vaatii vielä tarkempaa analyysiä, KRP:n päällikkö Robin Lardot toteaa Keskisuomalaiselle.

Keskisuomalainen kertoo, että tällä hetkellä noin 1400 lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneesta turvapaikanhakijasta on tehty täytäntöönpanokelpoinen päätös maasta poistamiseksi. Lainvoimaisella kielteisellä päätöksellä tarkoitetaan sitä, että myös valituspolku Maahanmuuttoviraston päätöksestä on käyty loppuun saakka.

– Ensisijaisesti pyrimme palauttamaan riskihenkilöt lähtömaihinsa. Käytössämme ovat myös muut poliisille suodut turvaamistoimet, Lardot sanoo Keskisuomalaiselle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.