Mainos

"Kesken työpäivän lähetetyt pikkutuhmat tekstiviestit virittävät tunnelmaan" – näin moni suomalainen on harrastanut etäseksiä

Puhelimessa puhuminen on suosituin etäseksin muoto suomalaisten keskuudessa, paljastaa Kaalimato.comin teettämä tutkimus.

Joka neljäs täysi-ikäinen, seksiä harrastava suomalainen, on harrastanut seksiä puhelimessa puhumalla, selviää Kaalimato.comin teettämästä tutkimuksesta.

Tutkimuksessa tarkasteltiin suomalaisten asenteita ja käyttäytymistä liittyen seksuaalisuuteen ja seksivälineisiin silloin, kun seksikumppani ei ole fyysisesti läsnä. Tällöin voi harrastaa seksiä etäällä toisistaan eri viestintäkeinojen avulla.

Kaksi kolmasosaa seksiä harrastavista suomalaisista ei kuitenkaan ole harrastanut lainkaan etäseksiä.

Suosituin viestintäväline seksin harrastamiseen etänä on puhelin. Joka neljäs seksiä harrastava suomalainen on nimittäin harrastanut etäseksiä puhelimessa puhumalla.

– On luonnollista, että suosituin etäseksikeino on esimerkiksi tuhmien puhuminen puhelimessa, sillä toisen äänen kuuleminen kiihottaa, kertoo seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadon tiedotteessa.

"Videoyhteys oiva keino etäseksin harrastamiseen"

Erityisesti nuoret, 18–29-vuotiaat, käyttävät enemmän moderneja viestintävälineitä etäseksin harrastamiseen kuin vanhemmat.

– Nuoret harrastavat etäseksiä eniten WhatsApissa, kenties chattaamalla äänipuhelun lisäksi tai Skypessä videokuvan avulla. Videoyhteys on oiva keino etäseksin harrastamiseen: voit esimerkiksi tyydyttää itseäsi live-kuvan välityksellä toisen nähden, Lavikainen kertoo.

Teknologisen kehityksen myötä seksin harrastaminen etänä on päässyt uusin ulottuvuuksiin etäohjattavien seksivälineiden kautta.

Oletko harrastanut kaukoseksiä? (Seksiä harrastavat, n=1093)

•       Puhelimessa puhumalla 25 %

•       Viestimin (Whatsapp jne.) 12 %

•       Videoyhteyden kautta 10 %

•       Sähköpostitse 6 %

•       Sosiaalisen median kautta (Facebook) 4 %

•       Kirjoitettu kirje 3 %

•       Etäohjattavilla seksivälineillä 1 %

•       Joku muu 1 %

•       En ole harrastanut kaukoseksiä 62 %

Etäseksi toimii esileikkinä

62 prosenttia seksiä harrastavista suomalaisista ei tutkimuksen mukaan ole harrastanut etäseksiä ollenkaan.

– Etäseksi on suomalaisten keskuudessa yllättävän harvinaista, vaikka se toimii yhtä lailla yhdessä asuvien kumppaneiden kuin myös etäsuhteessa elävien kesken. Esimerkiksi kesken työpäivän lähetetyt pikkutuhmat tekstiviestit virittävät erittäin hyvin tunnelmaan ja osoittavat, että etäseksi toimii hyvin myös esileikkinä. Omien seksiin liittyvien toiveiden esittäminen voi monelle olla kirjallisesti jopa tavallista helpompaa, joten etäseksissä kannattaa olla rohkea ja luova, Lavikainen kannustaa.

Etäseksi on tutkimuksen mukaan yleisintä erillään asuvien pariskuntien keskuudessa ja harvinaisinta se on naimisissa olevien pariskuntien keskuudessa.

Lähde: Kaalimato.com – tutkimuksen aineistoina 1 187 vastaajan kansallisesti edutava otos suomalaisista.

***

4:11

2:51

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.