Suihkun jälkeen iski kova kipu, näkö sumeni ja "kuului poksahdus" – naisen lomamatka keskeytyi järkyttävällä tavalla

10:18
Likinäköisyys lisääntyy, mitä voidaan tehdä? Katso yllä oleva video.

Claire, 45, kuivasi kasvojaan suihkun jälkeen, kun yhtäkkiä silmästä kuului poksahdus, näkö sumentui ja silmään iski kova kipu. Aiheesta kertoo muun muassa News.com.au-sivusto.

45-vuotiaan Claire Willisin vasen silmämuna tuntui pullahtavan ulos päästä kesken lomamatkan heinäkuussa. Turkissa lomalla miehensä kanssa ollut brittinainen oli juuri tullut suihkusta ja taputellut kasvojaan pyyhkeellä.

– Olimme Timin kanssa valmistautumassa tapaamaan ystäviämme. Koska Turkissa on todella kuuma, päätin mennä suihkuun virkistäytymään, Claire kertoi lehdille.

– Kuivasin itseäni ja kuulin vain poksahduksen silmässäni. Sen jälkeen näkö meni sumuiseksi ja iski järkyttävä kipu.

Claire ryntäsi peilin eteen. Missään ei näkynyt verta. Silmä vain näytti punaiselta ja oli kipeä. Kaikki näytti sumealta.

– Ajattelin, että silmämuna oli pullahtanut ulos kuopastaan. Se tuntui niin kivuliaalta.

Käskettiin palaamaan kotiin

Tim vei Clairen paikalliseen sairaalaan. Lääkärit kertoivat, että silmän sarveiskalvo oli puhjennut. Hänen käskettiin palata takaisin Isoon-Britanniaan.

– Olin järkyttynyt. En voinut uskoa, miten elämäni oli tullut tällaiseen pisteeseen. En tiennyt, mitä tehdä seuraavaksi.

Silmä tulehtui pahasti lennon aikana

Tuntien päästä Claire oli jo matkalla takaisin kotiin. Hänen silmänsä päällä oli valtava side.

Clairen silmä oli tulehtunut pahasti lennon aikana. Royal Stoken yliopistollisen sairaalan lääkärit olivat järkyttyneitä nähdessään sen.

Clairen oikea silmä oli turvonnut umpeen infektion takia. Lääkärit joutuivat ensin avaamaan silmäluomet erilleen, jotta he pystyivät tutkimaan silmämunaa. Se oli muuttunut keltaiseksi.

Silmä piti amputoida

Seuraavat yhdeksän päivää Claire oli sairaalahoidossa. Lääkärit yrittivät taltuttaa tulehduksen, mutta eivät onnistuneet. Tultiin siihen tulokseen, että näköä ei voitu enää pelastaa. Lääkärit totesivat, että amputointi on ainoa vaihtoehto.

Ensin Claire vastusti ajatusta silmän amputonnista. Ajatus tuntui murskaavalta. Clairen isä sai kuitenkin suostuteltua Clairen operaatioon.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tiesin, että se on pakko tehdä, koska minuun sattui niin paljon, Claire kertoo.

Koko silmämunaa ei poistettu vaan osa siitä: verkkokalvo ja sarveiskalvo. Silmän linssin päälle asetettiin kosmeettinen kuori.

"Todellisuus iski vasten kasvojani"

Leikkaus onnistui ja Claire pääsi kotiin seuraavana päivänä. Viikon verran hän jouti pitämään siteitä silmän päällä.

Kahdeksan päivän kuluttua Claire ilkesi katsoa itseään peilistä. Häntä masensi kauheasti se, että hänellä oli enää vain yksi toimiva silmä.

– Otettuani siteen pois todellisuus iski vasten kasvojani. Minun pitää elää sen kanssa, miltä nyt näytän.

Claire kuvaillee näyttäneensä ihan The Walking Dead -televisiosarjan hahmolta. Kahden lapsen äiti päättää lopettaa työnsä koulusiivojaana. Hän ei halunnut pelästyttää oppilaita. Hän jatkaa siivoustöitä muualla.

Nyt odotetaan, että silmäkuoppa parantuu, jotta Clairelle voidaan laittaa silmäproteesi.

Otsikkoa tarkennettu 18.10. klo 12.26.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja