Mainos

Kesän salamointiennätys rikki reippaasti - rajut ukkoset sytyttivät tulipaloja Pohjois-Karjalassa

Kesän salamointiennätys on mennyt rikki tänään, kertoo Ilmatieteen laitos. Salamoita laskettiin lähes 20 000 kappaletta. Määrä on huomattavan suuri, sillä koko heinäkuun aikana lasketaan yleensä keskimäärin 60 000 salamaa.

Rajuimmat ukkoskuurot on koettu Pohjois-Karjalasta Länsi-Lappiin ulottuvalla alueella. Myös muualla Suomessa on tullut yksittäisiä ukkoskuuroja.

Ukkoskuurojen odotetaan heikkenevän keskiviikkona, mutta silloinkin odotetaan yksittäisiä ukkoskuuroja Pohjois-Suomessa. Samalla on odotettavissa runsaita sateita.

Ukkonen on aiheuttanut myös useita tulipaloja Pohjois-Karjalassa. Ukkosmyrsky aiheutti tiistaina Pohjois-Karjalassa 16 tehtävää, joista suurin osa johtui salaman sytyttämistä tulipaloista, kertoo Pohjois-Karjalan pelastuslaitos.

Rääkkylässä rintamamiestalon yläkerta tuhoutui salaman aiheuttaneessa tulipalossa. Ilomantsissa salama iski kolmeen eri taloon. Ensimmäisessä palossa talon sauna syttyi salamaniskusta tuleen, ja pelastuslaitos joutui purkamaan siitä seinän. Toisessa palossa salama iski rintamamiestaloon ja sytytti ulkoseinää tuleen. Pelastuslaitos joutui purkamaan seinää varmistaakseen palon sammumisen. Kolmannessa tapauksessa talon seinään iski ukkonen ja talon sisällä kärysi, mutta varsinaiselta palolta vältyttiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.