Kesäkuussa Suomen ennätyksen uinut Ida Hulkko rikkoi sittenkin Tokion olympiarajan hyväksytysti – "Vetää ihan sanattomaksi"

100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen 1.06,90 kesäkuussa uineen Ida Hulkon kova tulos on hyväksytty Tokion olympialaisten A-rajan alitukseksi Kansainvälisen uimaliitto FINA:n toimesta.

Hulkko ui Suomen ennätyksensä Tampere Invitational -kilpailuissa, jotka FINA hyväksyi vasta hiljattain viralliseksi näyttökilpailuiksi. Suomen Uimaliiton kilpailupäällikkö Pasi Salonen avasi tiistaina saadun virallisen päätöksen taustoja.

– Kun koronakevään myötä kilpailuja peruuntui, esitimme toukokuussa FINA:lle jo myönnetyn näyttökilpailustatuksen siirtämisestä kesäkuun kilpailuun. FINA:lla on tarkat kriteerit näyttökilpailuille mm. tuomareiden suhteen ja status on mahdollista saada vain neljään kilpailuun vuodessa, Salonen toteaa Uimaliiton tiedotteessa.

Hulkon lisäksi Tokion olympialaisten A-rajan on toistaiseksi rikkonut suomalaisista vain Matti Mattsson, joka on myös nimetty jo kisajoukkueeseen. Tieto olympiarajan rikkomisesta sai Hulkon mykistyneeksi.

– Tieto kesäkuun kilpailuiden hyväksymisestä näyttökilpailuiksi tuli täytenä yllätyksenä ja vetääkin ihan sanattomaksi. Fiilis on ihan mahtava ja askel kohti jokaisen urheilijan unelmaa on otettu, Hulkko ilakoi.

Lue myös:

    Uusimmat