Kesäinen haalariasu tuomittiin sopimattomaksi lentomatkalle: "En voinut astua lennolle, ellen peitä avujani”

1:33
Melkoinen moka tämäkin: Lentoyhtiö meinasi lähettää alaikäisen lapsen väärään maahan

Tishan haalariasu tuomittiin liian paljastavaksi lentokoneeseen. – Olen nähnyt valkoisia naisia paljon lyhyemmissä sortseissa koneessa eikä kukaan räpäyttänyt silmäänsä, 37-vuotias nainen näpäytti netissä.

Tisha Rowe oli lentämässä Jamaikalta Floridaan, kun hänen matkansa katkesi yllättäen oudon syyn vuoksi. Tisha, 37, ei päässyt American Airlinesin koneeseen "asiattoman" pukeutumisen vuoksi, kertoo Newsweek.

Haalariasu paljasti lentoyhtiön mukaan liikaa

Tisha oli matkalla 8-vuotiaan poikansa kanssa, kun henkilökunna jäsen pyysi Tishaa peittämään itsensä takilla. Tishalla oli yllään säähän soveltuva kesäinen sortsihaalari.

Kun Tisha protestoi, hänet ja poika vietiin ulos koneesta. Naiselle selitettiin, että hänen haalariasunsa on liian paljastava. Lääkärinä toimiva Tisha kääri lopulta huovan lanteilleen, jotta matka saattoi jatkua. 

Kotiin päästyään hän kirjoitti nöyryyttävästä kohtaamisesta Twitterissä.

– American Airlines kertoi minulle, etten voi astua lennolle, ellen peitä avujani takilla. Sortsini peittivät kaiken, mutta ilmeisesti ne olivat liian häiritsevät, että niillä olisi voinut nousta koneeseen, Tisha tviittasi.

– Kun puolustin asuani, minua uhattiin sillä, etten pääse takaisin lennolle, ellen kävele sinne huopaan käärittynä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Olen nähnyt valkoisia naisia paljon lyhyemmissä sortseissa koneessa"

Trisha uskoo ihonvärinsä ja sukupuolensa vaikuttaneen asiaan.

– Naisina ruumiimme on yliseksualisoitu ja meidän pitää mukautua, jotta kaikilla ympärillämme olevilla olisi mukava olo. Olen nähnyt valkoisia naisia paljon lyhyemmissä sortseissa koneessa eikä kukaan räpäyttänyt silmäänsä, Trisha kuvasi.

Nainen toteaakin sarkastisesti, että hoikan naisen "hyvä perä" on varmaankin sovelias koneeseen, mutta isompi takapuoli pitää peittää.

– Koin voimattomuutta. Trisha kertoi Buzzfeedille.

– Koin, ettei heillä ollut hippustakaan empatiaa, he eivät pyydelleet lainkaan anteeksi tai mitenkään yrittäneet säilyttää arvokkuuttani tässä tilanteessa.

"American Airlines, hävetkää"

Asiasta nousi sosiaalisessa mediassa valtava haloo. Tishalle satoi tukea.

– Syrjintää. Jos sinulla ei olisi lainkaan kurveja ja sama asu roikkuisi löysänä päälläsi, kukaan ei olisi sanonut yhtään mitään. Hanki asianajaja, Twitter-käyttäjä daydreamer kehottaa.

– Olet kaunis, vartalosi on upea! Kanna sitä jatkossakin ylpeästi! American Airlines, hävetkää, Jonndrea Elam sanoo.

– En ollut tajunnut, että American Airlines on muotipoliisi. Olenpa hupsu, luulin, että heidän vastuullaan on kuljettaa ihmisiä turvallisesti, ei häpäistä heitä julkisesti ilman syytä, Adrienne Yourek sanoo.

Yhtiö: "Palvelemme ylpeydellä asiakkaita kaikenlaisista taustoista"

American Airlines palautti Tishalle tämän rahat ja pyysi anteeksi tämän kohtelua.

– Palvelemme ylpeydellä asiakkaita kaikenlaisista taustoista ja olemme sitoutuneet tarjoamaan positiivisen, turvallisen matkakokemuksen kaikille, jotka kanssamme lentävät, yhtiön edustaja Shannon Gilson sanoo.

Yhtiön säännöissä kielletään esimerkiksi paljaat jalat ja "loukkaava" pukeutuminen. Sitä, mikä pukeutuminen on "soveliasta", ei ole määritelty.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja