Kertyikö vyötäröllesi liikakiloja? Vältä näitä virheitä!

Joskus kiloja kertyy vyötärölle hieman normaalia enemmän. Tällöin on kuitenkin muutama asia, joita kannattaa välttää.

Haluatko pudottaa hieman ylimääräisiä kiloja? Noudata näitä neuvoja!

Älä jätä aterioita välistä

Aterioiden välistä jättäminen ei auta karistamaan ylimääräisiä kiloja vyötäröltäsi. Tutkimusten mukaan on tärkeää yrittää syödä aina muutaman tunnin välein, että verensokeri ei ennätä valahtaa aivan pohjalukemiin. Syömällä riittävän usein estät myös sen, että et ahmi sitten seuraavan annoksen aikana aivan liikaa.

Älä ruoski itseäsi henkisesti

Kiloja tulee ja menee. Sen takia ei todellakaan kannata haukkua kilojaan tai ulkonäköään peiliin katsoessa. Tutkimusten mukaan henkilöt, jotka ovat myötätuntoisia itseään kohtaan, pystyivät muuttamaan tapojaan nopeammin ja pysyvämmin kuin muut. Itsensä haukkuminen johtaa melko todennäköisesti tunnesyömiseen ja siitähän niitä kiloja yleensä kertyy vyötärölle entistä enemmän.

Älä tuhlaa liikaa rahaa uusiin vaatteisiin

Painonpudotus vie yleensä aikaa, joten et välttämättä aivan heti mahdu entisiin vaatteisiisi. Älä kuitenkaan osta liikaa kalliita vaatteita, sillä jos tavoitteenasi on painonpudotus, niin kokoa isommat vaatteet jäävät pian käyttämättä. Osta kuitenkin muutama kiva ja edullinen vaatekappale, koska mikään ei ole inhottavampaa kuin pukea ylleen aivan liian tiukkoja vaatteita.

Älä punnitse itseäsi jatkuvasti

Paino putoaa, kun syöt terveellisesti ja liikut tarpeeksi. Paino ei koskaan putoa aivan hetkessä, joten ei kannata olla punnitsemassa itseään koko ajan. Punnitse itsesi maksimissaan kerran viikossa, sillä paino vaihtelee päivittäin erinäisistä syistä riippuen. Olet saattanut esimerkiksi juoda enemmän vettä toisena päivänä kuin seuraavana.

Älä kuntoile liikaa

Painonpudotus kannattaa aloittaa rauhallisesti, sillä muuten kuntoilu saattaa tuntua aivan liian raskaalta ja motivaatio katoaa nopeasti.

Älä kokeile trendidieettejä

Yleensä trendidieeteillä yritetään pudottaa painoa nopeasti ja melko äärimmilleen viedyillä keinoilla. Jos haaveissa on kuitenkin pysyvä painonpudotus, niin kannattaa välttää trendidieettejä ja noudattaa terveellisiä elämäntapoja ja kuntoilla tarpeeksi.

Älä mieti ruokia, joita et saisi syödä

Älä tuhlaa aikaa miettimällä ruokia, joita et saisi syödä. Pohdi ennemmin kaikkia ihania ruokia ja aineksia, joita saat nautiskella päivittäin.

Älä luovuta

Painonpudotus ei tapahdu hetkessä, joten luovuttaminen saattaa aina välillä pyöriä mielessäsi. Älä kuitenkaan luovuta, sillä se on mahtava tunne, kun saat viimeinkin karistettua ylimääräiset kilot ja sovit jälleen entisiin asuihisi.

Lue myös:

    Uusimmat