Kerttu Niskasen raastava epäonni sekoitti Suomen viestivalinnat – päävalmentaja paljasti etukäteen sovitut päätökset

Krista Pärmäkoski uskoo Suomen viestinaisten taistelevan MM-pronssista 1:38
Video: Krista Pärmäkoski uskoo Suomen viestinaisten taistelevan MM-pronssista.

Kerttu Niskanen näytti jo varmalta Suomen viestihiihtäjältä, mutta sairastuminen vei häneltä paikan kilpailuun.

Hengitystieinfektiosta kärsinyt Niskanen joutui jäämään sivuun parisprintistä ja eilisessä 10 kilometrin perinteisen kisassa hän oli suomalaisnelikosta heikoin. Suomen viestijoukkueeksi valittiin Laura Mononen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo.

Suomen päävalmentaja Matti Haavisto avasi joukkueen sisäistä karsintaa viestipaikkoihin.

– Kolme-neljä päivää sitten meillä oli naisten kanssa palaveri ja silloin yhteisesti sovittiin, että eilisen kisan kaksi parasta hiihtää perinteisen osuudet tai jos niistä kahdesta toinen hiihtää vapaan osuuden, niin sitten kolmanneksi paras nousee pertsan osuudelle. Se perustui pelkästään eilisen kisan tulokseen ja naiset yksimielisesti sen sopivat, että se sopii kaikille, Haavisto avasi.

Pärmäkoski ja Mononen olivat eilisessä kisassa parhaat suomalaiset.

Niskanen voitti MM-kisoja edeltäneen Cognen maailmancup-kisan, joten hän näytti ottavan ehdottomasti toisen perinteisen paikan viestistä. Sairaus näyttää nyt vesittävän hänen kisat täysin.

– Kyllä minulla oli hyvin vahva usko Cognen jälkeen, että Kerttu on viestijoukkueessa sillä Cognen hiihdolla. Vähän toipilaana hän eilen hiihti, Haavisto sanoi.

Niskaselle ja Johanna Matintalolle jäi nyt varanaisten asema. Niskanen ei vetäytynyt sairautensa takia, tällä kertaa meno ei vain riittänyt sovituissa karsintapuitteissa.

– Hän olisi varmasti hiihtänyt (viestissä), jos olisi mahtunut, mutta pysyimme sovituissa spekseissä, mitä käytiin palaverissa läpi, Haavisto totesi.

Norja on naisten viestin ylivoimainen voittajasuosikki. Ruotsilla oli Frida Karlssonia lukuunottamatta tiistaina vaisu päivä, mutta myös Ruotsia voi odottaa mitaleille. Suomen toive on, että perinteisen osuuksilla saataisiin karistettua Venäjä, Saksa ja Yhdysvallat kelkasta. Näin Roponen ja Piippo pääsisivät taistelemaan mitalista.

Lue myös:

    Uusimmat