Kerttu Niskaselta hersyvä paljastus Pekingissä mukana olleesta aviomiehestään – "Sitä odotellessa"

Kerttu Niskanen kertoo tunnelmia lentokentällä:"Kyllä se vähän kaihertaa" 1:03
Kotimaahan palannut Kerttu Niskanen kertoi tunnelmistaan Pekingin olympialaisten jälkeen.

Kerttu Niskanen saapui Pekingin olympialaisista komeiden tuliaisten kanssa. Kaulassa Helsinki-Vantaan lentokentällä roikkui kaksi henkilökohtaista olympiamitalia, hopea ja pronssi.

Niskanen saalisti pronssia ehkä jopa hieman yllättäen sunnuntain päätösmatkalla, vapaan 30 kilometrillä. Kympin perinteiseltä huuhdottu hopeamitali puolestaan oli vähällä olla kultainen, mutta Norjan Therese Johaug napsaisi kirkkaimman jalometallin pikkuriikkisellä marginaalilla.

– 0,4 sekuntia vielä vähän kaihertaa. Tässä tapauksessa se oli voitettu hopea. Olen tosi tyytyväinen, ja totta kai muistan sen taiston elämäni loppuun asti, Niskanen sanoi.

Niskasen olympiaurakka on takana, mutta hiihtotähden kiireet eivät hellitä. Tämän viikon ohjelmaan kuuluvat muun muassa kansanjuhla kotipitäjä Vieremällä tiistaina, Helsingin Olympiastadionilla järjestettävät sprinttikisat torstaina ja Lahden maailmancup viikonloppuna.

– (Nyt) lennän Kajaaniin ja käyn pyörähtämässä kotona. Sitten suuntaan Vieremälle. Kiva nähdä perhettä pitkästä aikaa. Kaikki on siellä. Siskotkin ovat tulleet kotiin. Varmaan perheen kesken maljat nostetaan, Niskanen jutteli.

– Keskiviikon saan olla yhden kokonaisen päivän kotona.

Niskanen kiitteli Helsinki-Vantaalla aviomiehensä ja henkilökohtaisen valmentajansa Juho Mikkosen panosta Pekingin olympialaisten menestykseen. Valmentamisen ohella Mikkonen toimi välinetestaajana Niskasen sisaruksille Pekingissä – ilmeisen menestyksekkäästi.

– Juho testasi minun ja Iivon suksia, voiteita ja pitoja, ja on ollut iso apu. Ja tietysti on ollut iso henkinen tuki, kun hän on samalla minun henkilökohtainen valmentajani.

Niskanen majoittui eri paikassa kuin Mikkonen kisojen aikana.

– Häntä näin lähes joka päivä stadionilla, se oli tosi kiva. Eilen päästiin saman katon alle, mutta ei vieläkään samaan sänkyyn! Sitä odotellessa, Niskanen nauroi.

Katso Kerttu Niskasen haastattelu artikkelin pääkuvan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat