Iivo Niskasen kova olympiapäätös kypsyi aamulla – "Rintaa painoi"

Iivo Niskanen ja Joni Mäki hiihtivät olympiahopeaa, naisten parisprintissä karmea pettymys – Jari Isometsä ruotii suomalaisten suoritukset 8:06
Iivo Niskanen ja Joni Mäki hiihtivät olympiahopeaa, naisten parisprintissä pettymys – Jari Isometsä ruotii suomalaisten suoritukset.

Iivo Niskanen avasi lisää päätöstään jättää Pekingin olympialaisten päätösmatka hiihtämättä, kun hän oli saanut pariviestin hopeamitalin kaulaansa Joni Mäen kanssa Zhangjiakoun illassa torstaina.

Niskanen vihjaili kisojen jättämisellä kesken jo heti pariviesin jälkeen, ja virallinen päätös tuli torstaina. Hän ei puolusta neljän vuoden takaista 50 kilometrin kultamitaliaan Kiinassa. 

– Kilpailut Kiinan pakkasissa on tulleet omalta osaltani päätökseen. Oli ilo kilpailla, kenties jopa urani parhaassa kunnossa, ja saada kotiinviemisiksi värisuora mitaleita. Kotiin huilaamaan ja kääntämään katseet kohti seuraavien olympialaisten kuninkuusmatkaa, Niskanen kirjoitti Instagramissa torstaina. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pyeongchangissa kisa käytiin perinteisellä hiihtotavalla, Zhangjiakoussa hiihdetään vapaalla, joka on Niskaselle heikompi etenemistapa. Neljän vuoden päästä kuninkuusmatka käydään taas perinteisellä. 

Niskanen kertoi lisää päätöksestään saatuaan hopeamitalit Mäen kanssa. 

– Tiesin, että tuollainen ekstrakylmä ja -kuiva keli on kova hengitykselle, ja varsinkin tuossa lajissa, jota eilen revittiin. Kun aamulla heräsin, rintaa painoi ja kurkkua kuivasi sen verran jo, että tässä on vaikea palautua sillä lailla sellaiseen iskuun, että lauantaina olisi hyvä kroppa, Niskanen kommentoi. 

Niskasen saldoksi Pekingin kisoista jäi pariviestin hopean lisäksi pronssi yhdistelmähiihdosta sekä kultamitali päämatkalta 15 kilometrin perinteiseltä

Lue myös:

    Uusimmat