Leijonien finaalisankarit raottivat tapahtumia – näin kultajuhlat etenivät: "Kyllä se taisi läpi yön mennä"

Harri Säteri kertoo sunnuntaiyön juhlista:"Tais aika läpi yön mennä" 1:12
Harri Säteri kertoi Leijonien kultajuhlatunnelmista joukkueen saavuttua Suomeen Pekingistä.

Olympiakultaa sunnuntaina vieneen Leijonien joukkue saapui Helsinki-Vantaalle Pekingistä maanantai-iltapäivästä. Äärimmäisen seuratun lennon laskeutuminen tapahtui kello 15.54.

Lentokentällä vastaanottokomitean puhepotpurin pihdeistä päässeet leijonapelaajat ehtivät piipahtaa myös median haastattelussa ennen ohjelman jatkumista kohti Helsingin Olympiastadionilla järjestettävää kansanjuhlaa.

– Todella ylpeä jengistä. Huikea jengi. Oli vastoinkäymisiäkin matkalla, ja lopputulos on ihan uskomaton, maalivahti Harri Säteri summasi Leijonien historiallisen kultaturnauksen.

Muurina Suomen maalin edustalla Pekingin olympialaisissa seissyt Säteri oli Helsinki-Vantaalla muun joukkueen tavoin rauhallisissa tunnelmissa. Yöunet olivat jääneet monilta vähiin.

– Aika omalla porukalla juhlittiin ja kyllä se taisi läpi yön mennä, Säteri kertoi.

– Koneessa kyllä huilattiin jonkun verran, että jaksetaan tänään vielä painaa.

Olympiafinaalin 2–1-voittomaalin Venäjän verkkoon ohjannut Hannes Björninen raotti sunnuntain tapahtumia.

– Pukukopissa meni useampi tunti mestaruuden jälkeen. Se oli kaikkien hienoin hetki, kun sai yhdessä juhlia siellä.

– Päästiin syömään yhteen hotelliin kuplan sisällä ja oltiin yhdessä. Siinä kisakylässä sitten kului loppuilta. Meillä oli aika aikainen lähtö aamulla, Björninen kuvaili.

Maanantai-iltana Leijonat pääsevät juhlistamaan historiallista saavutustaan yleisön eteen, kun joukkue ottaa lavan haltuun yhdessä kotimaisten artistien kanssa Helsingin Olympiastadionilla.

– Kaikki on siitä innoissaan. Ei sitä tajuakaan ennen kuin sinne pääsee, miten iso homma tämä on Suomelle. Huikea juttu, Säteri mietti.

Katso Säterin haastattelu artikkelin pääkuvan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat