Mainos

Kerrostalon katolla aurinkoa ottanut mies putosi ja kuoli

Hyvinkäällä kerrostalon katolta pudonnut mies kuoli saamiinsa vammoihin.

Poliisin mukaan kaksi miestä ja yksi nainen olivat menneet ottamaan aurinkoa Hyvinkään Riihimäenkadulla sijaitsevan kerrostalon katolle varhain maanantainaamuna.

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä vuonna 1994 syntynyt mies putosi katolta maahan. Hän menehtyi myöhemmin saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä kuolemansyyntutkintana ja asian selvittelyä jatketaan paikalla tapahtuma-aikaan olleiden miehen ja naisen puhutuksella sekä mahdollisten silminnäkijöiden kuulemisella.

Korkea kerrostalo

Rikoskomisario Markku Lylykangas kertoo, että vapaa-ajallaan katolle kiivennyt mies oli jostain syystä horjahtanut ja pudonnut alas katolta.

– Puhutuksissa on tullut ilmi, että ovat alkoholia nauttineet, Lylykangas kertoo.

Henkilöt olivat kiivenneet 7–8-kerroksisen talon katolle katolle olevan tuuletusparvekkeen kautta.

Kaikki tapahtumaan liittyvät tiedot ja silminnäkijähavainnot pyydetään ilmoittamaan virka-aikana Hyvinkään poliisiaseman rikostutkinnan numeroon 0295 435 079. 

Matalammista kiipeilykohteista tietoa useammin

Lylykankaan mukaan katoille kiipeämisiä tulee poliisin tietoon harvoin, ja silloinkin kyseessä ovat yleensä matalammat koulut ja päiväkodit, joiden katoille kiipeävät lapset, teini-ikäikset ja sitä vähän vanhemmat. Matalien rakennusten päälle kiipeäminen voidaan havaita korkeampia helpommin.

– Kukapa aamulla töihin mennessä katsoo, näkyykö aamulla katolla mitään. Matalissa rakennuksissa kiipeämiseen liittyy yleensä meteliä ja ne tapahtuvat alkuillasta, Lylykangas kertoo.

Kiipeämiseen liittyy hänen mukaansa monesti myös ilkivaltaa.

– Katolle ei ole lähtökohtaisesti kenelläkään asiaa, jos ei ole ammattiin liittyvää syytä sinne mennä, hän muistuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.