Nainen kuoli pudottuaan kerrostalosta Vantaalla – kaupunki määräsi asuinrakennuksen parvekkeet käyttökieltoon

Henkilö on kuollut pudottuaan Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan kerrostalon parvekkeelta, kertoo Vantaan poliisi MTV Uutisille.

MTV Uutisten tietojen mukaan kuollut henkilö on nuori nainen. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Paavo Ritari vahvistaa MTV Uutisille henkilön menehtyneen. Poliisin tiedotteen mukaan kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui torstain vastaisena yönä 2. maaliskuuta noin kello 2.00.

– Henkilön epäillään pudonneen kerrostalon seitsemännen kerroksen parvekkeelta. Poliisin, pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköiden saapuessa paikalle henkilö todettiin menehtyneeksi, Ritari sanoo tiedotteessa.

– Tapahtumaan ei poliisin osalta epäillä liittyvän rikosta. Kuolemaan johtaneen onnettomuuden osalta jatkamme syiden selvittämistä ja tutkintaa yhdessä onnettomuustutkintakeskuksen sekä turvallisuus- ja kemikaaliviraston kanssa. Selvitystyö on kesken, joten tässä vaiheessa tapauksesta ei ole muuta tiedotettavaa.

"Kyseessä on ollut kiinteä laminoitu lasi"

Kyseisen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Risto Carlsonin mukaan perjantaina asuntoihin jaettiin tieto parvekkeiden käyttökiellosta.

– Tilanteessa on tultu kaiteen alapuolisesta lasista läpi. Kyseessä on ollut kiinteä laminoitu lasi. On vaatinut jonkinlaista voimaa mennä läpi, Carlson sanoo.

Vantaan kaupungin rakennusvalvonta on käynyt paikalla, kirjoittaa tarkastusinsinööri Taneli Turunen sähköpostitse MTV Uutisille.

– Rakennusvalvonta on edellyttänyt taloyhtiöltä selvitystä tilanteesta. Olemme määränneet taloyhtiön parvekkeet käyttökieltoon toistaiseksi, kunnes asia on selvitetty, Turunen jatkaa.

Vuonna 2016 nainen kuoli pudottuaan parvekkeelta Lahdessa

Kuolemaan johtaneita parvekeonnettomuuksia on tapahtunut myös takavuosina.

Kesäkuussa 2016 Lahdessa tapahtui onnettomuus, jossa Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan päihtynyt nainen joko horjahti tai kaatui parvekkeen kaidetta päin, jolloin sen osana ollut sementtikuitulevy rikkoontui. Nainen putosi viidennestä kerroksesta ja kuoli.

Turmatalon parvekkeet oli uusittu 13 vuotta aiemmin. Tutkinnan mukaan osa parvekelevyistä oli heikentynyt säärasituksen vuoksi.

Vuonna 2007 muun muassa Ilta-Sanomat uutisoi Helsingin Alppilassa tapahtuneesta parvekeonnettomuudesta, jossa kuoli vuonna 1979 syntynyt mies. Parvekkeen mineriittilevyinen etuseinä petti ja mies putosi neljännestä kerroksesta maahan.

Lue myös:

    Uusimmat