Mainos

Kerrankin miestä on kuunneltu: Äijäkämppä esillä asuntomessuilla

Jyväskylän asuntomessut avattiin tänään Äijälänrannassa -paikan nimestä saatiin yksi teema myös asumiseen.

– Täytyyhän meidän ottaa äijät huomioon, kun kerran ollaan Äijälänrannassa, perustelee asuntomessujen projektipäällikkö Anu Hakala.

Vaikka messuilla on muitakin teemoja, äijäasuminen veti ainakin ensimmäisenä päivänä tuvan täyteen.

– Hyvältä vaikuttaa... Täällä on semmoisia äijämäisiä ratkaisuja, oikein hyvä! kiitteli ensimmäisen päivän messuvieras Arto Ahvenniemi.

Hän allekirjoittaa käsityksen, että sisustuksessa usein nainen sanelee suuntaviivat.

– Voi sanoa että aina! väittää Ahvenniemi.

Tummaa pintaa, massiivinen yleisilme

Äijäasunnossa on tummaa pintaa, krouveja huonekaluja, terästä ja nahkaa - baarikaappia ja kunnollista äänentoista unohtamatta.

–  Täällä on huomioitu mies kaikissa teknisissä ratkaisuissa. Täällä on muun muassa moottorilla toimivat pimentävät verhot, kääntyvä teevee, jotta sitä voi katsoa tuolta baarihuoneen puolelta tai olohuoneen puolelta... Semmoiset puitteet, jotka viehättävät  oikein miehisiä miehiä, uskoo sisustussuunnittelija Milla Alftan.

Äijäasunto viehättää myös naisia.

–  Ilman muuta - sen on kuullut tämän päivän kommenteista. Itsekin pidän tällaisesta vähän karheammasta tyylistä, paljastaa suunnittelija.

Naisille on tarjolla samassa kerrostalossa Drama Queen -asunto. Sen koukerot, ornamentit ja sifongit ovat kuin suoraan prinsessasadusta, tosin tyylikkäämmällä otteella.

- Sen sisustuksesta ovat pitäneet myös miehet, kertoo Milla Alftan.

Remun makkarit hellyttivät

Tällä kertaa messuilla on tavallista enemmän väriä ja persoonallisuutta. Valkoisen rinnalla pilkistävät oranssit, erilaiset punaiset ja vihreät sävyt. Taideteoksia on talojen pihoissa ja seinillä, yksi koti on saanut melko laajan Hurriganes-näyttelyn aulaansa. Samassa talossa on tutun rocktähden suunnittelema sisustus makuuhuoneissa.

–  Remun sisustama huone näyttää suloiselta! Yllätyin että Remusta löytyy näin suloinen sisustaja, ihmettelee Päivi Gunther.

Remu Aaltosen sisustuksessa on vanhoja huonekaluja ja itämaisia mattoja, ripaus sadun henkeä. Tätä ei moni odottanut.

–  Ei todellakaan - odotin enemmän äijämeininkiä! sanoo Gunther.

Asuntomessuilla nähdään myös upea kierrätyskoti, jossa armeijan viltit ja kehräämön jätelangat ovat toimineet materiaaleina tekstiileihin, lamput on tehty vanhoista emalipotista. 

- Taitavissa käsissä näistä syntyy hienoja ja kestäviä tuotteita, kertoo aikuisopiston käsi- ja taideteollisuuslinjan kouluttaja Marjo Tuhkanen.

Jyväskylän asuntomessut käynnistyivät tänään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.