Keravalla etsitään "käärmemieheksi" kutsuttua viinanhimoista murtovarasta – isännöitsijä HS:lle: Murtoreitti on haastava jopa 10-vuotiaan kokoisille

Keravalla poliisi selvittää rikossarjaa, jossa joku tai jotkut ovat tunkeutuneet kauppahalli Volmarin liikkeisiin vieden mukanaan lähinnä alkoholijuomia. Erityistä huomiota tapaus sai sen takia, että rikokset on tehty huomattavan pienistä ikkunoista tunkeutuen.

Helsingin Sanomat kuvaili rikollista Keski-Uusimaa-lehteä lainaten ”käärmemieheksi”. Tapauksen tutkinnanjohtaja Jani Kokkonen kertoo, että poliisi ei ole lempinimen takana. Hän uskoo sen takana olevan jokin ulkopuolinen taho, kuten rikoksen kohteeksi päätynyt yrittäjä.

– Aika spesiaali tapaus saa olla, ennen kun poliisi jonkun noin identifioi, hän toteaa.

Ikkuna hankala kulkea

Hän ymmärtää, että ”kohtuu pienestä aukosta” liikkeisiin työntyminen on omiaan antamaan pontta salaperäisille liikanimille. Hän ei itse pidä rikosten tekotapaa täysin poikkeuksellisena.

– Ei se ole sellainen, että se mitään ihmetystä herättäisi, mutta on se pieni, hän toteaa.

Helsingin Sanomien haastattelema isännöitsijä taas on sitä mieltä, että ikkunat olivat haasteellisia sisääntuloreittejä jopa 10-vuotiaalle lapselle.

Poliisi uskoo olevansa tekijän jäljillä

Teot ovat tapahtuneet tammikuun ja maaliskuun välisenä aikana. Viisi murtoa on kohdistunut kolmeen eri paikkaan, eikä ole varmaa, onko tapauksissa tekijänä sama vai eri henkilö. Saaliiksi on kuitenkin valikoitunut hieman rahaa alkoholijuomia, joten mistään erityisen korkean profiilin rikollisuudesta kyse ei ole. Varkausrikoksia tapahtuu Kokkosenkin mukaan paljon eri puolilla Suomea.

Poliisilla on epäilty tiedossa yhdessä tapauksista, ja Kokkonen uskoo, että tämän kautta myös muut tapaukset voivat selvitä.

Lue myös:

    Uusimmat