Röyhkeä murtovaras iski kotiin perheen nukkuessa Helsingissä – isä heräsi, kun voro yritti käynnistää autoa: "Sen takia meni pipariksi"

Näin toimit jos epäilet asuntomurtoa 0:28
Toimi näin, jos epäilet asuntomurtoa.

Varhain maanantaina Helsingin Oulunkylässä tapahtui murtovarkaus, jossa hävytön rikollinen vie omaisuutta aivan asunnossa nukkuneiden nenän alta.

MTV Uutiset haastatteli asuntomurron uhriksi joutunutta miestä, joka toivoi haastattelun antoa nimettömänä.

Hän kertoo, että ilta oli venynyt pitkäksi seuratessa vasta yhdeltä yöllä päättynyttä jalkapallo-ottelua. Sen vuoksi hän oli vaimoineen sikeässä unessa, kun joskus kello viiden jälkeen asuntoon tunkeutunut henkilö teki pahojaan.

Lähes vie auton mukanaan

Mies kertoo, että hänen vaimonsa sängyn vierestä oli viety tablettitietokone ja kello, hänen pöydältään taas luottokortti ja autonavaimet.

Murtoveikko yritti päästä avaimilla pakoon pihalla olevalla ranskalaisvalmisteisella autolla, mutta ilmeisesti auton poikkeuksellisten vaihdejärjestelmien ansioista ei saanut vietyä menopeliä. Mies kertoo heränneensä autonsa ääneen ja tekijän poistuneen tämän jälkeen paikalta juoksemalla.

– Ei saanut autoa käyntiin ja sen takia se meni pipariksi, hän toteaa.

Käyskenteli uhrien nenän alla

Rikos oli poikkeuksellisen röyhkeä, sillä tekijä hiippaili aivan nukkuvien asukkaiden vieritse. Mies kertoo vaimonsa ihmetelleen, miten rikollisen on täytynyt olla vain noin 30 sentin päässä hänestä kelloa yöpöydältä viedessään.

– Aika pokkamies ollut, mies toteaa.

Poikkeuksellista oli myös teon tapahtuminen hyvin varhain aamulla, sillä monet ihmiset jo heräilevät viiden jälkeen.

Kiittelee poliisia rikoksen selvittelystä

Mies kiittelee poliisia toiminnasta tapauksessa, sillä hätäkeskukseen soittamisen jälkeen paikalle saatiin rikospoliisit, jotka muun muassa ottivat erilaisia näytteitä paikalta, soittaen vielä hänelle uudelleen perään tapauksesta.

Miehellä ei ole varmaa tietoa siitä, miten tekijä oli päässyt sisälle asuntoon. Hän uumoilee, että jos tekijä saadaan kiinni, ei hänen kotinsa paljastu ainoaksi kohteeksi.

– Nämä ovat tyyppejä, jotka tekevät sarjassa harvoin tekevät vain yhden keikan. Kun yksi saadaan kiinni, niin ehkä 20 murtoa jää seuraavana vuonna tekemättä, hän epäilee.

Poliisi: Vakava juttu

Helsingin poliisilaitokselta vahvistetaan, että heillä on tutkinnassa kuvaukseen sopiva juttu, joka on tapahtunut maanantaiaamuna kello kuuden aikaan. Tapausta tutkitaan nimikkeellä törkeä varkaus.

– Sinänsä vakava juttu, poliisista luonnehditaan asuntoon tunkeutumista asukkaiden nukkuessa.

Poliisilaitokselta kommentoidaan, ettei teko sinällään ole asuntomurroksi täysin poikkeuksellinen, ja vastaavia tapauksia on tutkittu ennenkin. Poliisin mukaan kulunut kesä on toistaiseksi ollut asuntomurtojen osalta kohtuullisen rauhallinen, eikä mitään erityistä piikkiä ole ollut niissä havaittavissa. 

Lue myös:

    Uusimmat